Η NVIDIA εγκαταλείπει επίσημα τα σχέδιά της για αγορά ARM

Η NVIDIA εγκαταλείπει επίσημα τα σχέδιά της για αγορά ARM

  Η συμφωνία κατέρρευσε τη Δευτέρα, ενάμιση χρόνο αφότου η NVIDIA αποκάλυψε ότι αγόραζε την επιχείρηση τσιπ που ανήκει στην Softbank για μετρητά και μετοχές που τότε η αξία τους ήταν 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετοχών της NVIDIA, η συμφωνία θα είχε αξία άνω των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν είχε πραγματοποιηθεί σήμερα.

“Η ARM έχει ένα λαμπρό μέλλον και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε ως περήφανοι κάτοχοι άδειας για τις επόμενες δεκαετίες”, δήλωσε ο CEO της NVIDIA Jensen Huang. “Αν και δεν θα είμαστε μία εταιρεία, θα συνεργαστούμε στενά με την ARM. Αναμένω ότι η ARM θα είναι η πιο σημαντική αρχιτεκτονική CPU της επόμενης δεκαετίας.”

Η σχεδιαζόμενη εξαγορά συναντήθηκε με αντιδράσεις από την αρχή. Οι πελάτες της ARM Qualcomm και Microsoft αντιτάχθηκαν στη συμφωνία, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η NVIDIA μπορεί να εμποδίσει την ARM να αδειοδοτήσει τα σχέδια τσιπ της. Η μαζική εξαγορά, η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη στον τομέα των τσιπ, ελέγχθηκε επίσης εντατικά από τις ρυθμιστικές αρχές. Η Αρχή Ανταγωνισμού & Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου την ερεύνησε δύο φορές σχετικά με τον αντίκτυπό της στις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και για τις επιπτώσεις της στην εθνική ασφάλεια 

Στις  ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου μήνυσε για να μπλοκάρει την αγορά λόγω ανησυχιών ότι θα κατέπνιγε τον ανταγωνισμό για πολλαπλές τεχνολογίες. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι η NVIDIA προετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη συμφωνία από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς έχει σημειώσει μικρή πρόοδο όσον αφορά την πειστική ρυθμιστική αρχήσημειώνουν 

Όπως ενημέρωσαν  οι New York Times , η NVIDIA είπε επανειλημμένα στις αρχές ότι θα διατηρήσει το επιχειρηματικό μοντέλο της ARM και μάλιστα πρότεινε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή οντότητα αδειοδότησης για τα σχέδια τσιπ της. Είπε επίσης ότι θα αδειοδοτήσει οποιαδήποτε IP που βασίζεται σε ARM που αναπτύσσει σε όλες τις εταιρείες χωρίς διακρίσεις. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μια συνδυασμένη NVIDIA και ARM θα είχε είτε την ικανότητα είτε το κίνητρο να βλάψει τον ανταγωνισμό», δήλωσαν οι δικηγόροι της σε μια απάντηση στην αγωγή της FTC. 

Η Softbank, ιδιοκτήτρια της ARM, θα λάβει ένα τέλος διακοπής έως και 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης αγοράς, ανέφεραν οι πηγές. Η SoftBank επιβεβαίωσε ότι θα δημοσιοποιήσει την ARM, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η ARM γίνεται κέντρο καινοτομίας όχι μόνο στην επανάσταση των κινητών τηλεφώνων, αλλά και στο cloud computing, την αυτοκινητοβιομηχανία, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και το μετασύστημα και έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση ανάπτυξής της», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank Masayoshi Son. εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία και αρχίστε να προετοιμάζεστε για να λάβετε δημόσια την ARM και να σημειώσετε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *