Η επόμενη βασική ομιλία της Samsung για το Unpacked έρχεται στο metaverse

Η επόμενη βασική ομιλία της Samsung για το Unpacked έρχεται στο metaverse

H  Samsung ανακοίνωσε ότι η επερχόμενη εκδήλωσή της Unpacked, που θα μεταδοθεί αυτήν την Τετάρτη, θα είναι προσβάσιμη τόσο στην εικονική πραγματικότητα όσο και στην πραγματική πραγματικότητα. Οι θαυμαστές του Metaverse μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο 837X, μια αναπαράσταση της ναυαρχίδας του καταστήματος της Samsung στη Νέα Υόρκη, που αναδημιουργήθηκε στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Decentraland.

Αυτό που κάνει το εγχείρημα της Samsung στο μετασύμπαν τόσο ενδιαφέρον είναι το πόσα λίγα είχε να πει η εταιρεία για το VR τα τελευταία χρόνια. Ο γίγαντας της Νότιας Κορέας ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που έκανε βήματα στον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας όταν κυκλοφόρησε το Gear VR, μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται σε smartphone. Κάποτε ήταν γνωστή ως μία από τις φθηνότερες και πιο δημοφιλείς επιλογές για ακουστικά VR, η Samsung ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει το Gear VR τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς σχέδια για αντικατάσταση.

Είναι συνετό για κάθε εταιρεία να βαδίζει ελαφρά στο μετασύμπαν, ειδικά επειδή πολλοί ειδικοί στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία πιστεύουν ότι είναι απλώς ένα τέχνασμα. Η μετοχή της μητρικής Meta του Facebook υποχώρησε περισσότερο από 26% την περασμένη εβδομάδα μετά από μια κλήση κερδών την περασμένη εβδομάδα, όπου αποκάλυψε επίσης ότι έχασε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στα Reality Labs, το τμήμα AR και VR. Ωστόσο, η μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία πίσω από το metaverse δεν φαίνεται να σβήνει. Ένας αριθμός εταιρειών όπως Walmart, η Microsoft, η Nike και η Disney επενδύουν πολλά στο metaverse. Ενώ το ενδιαφέρον για το VR είναι μεγαλύτερο από ποτέ (οι πωλήσεις υλικού AR και VR σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2021), εξακολουθεί να θεωρείται ευρέως ένα εξειδικευμένο προϊόν.

Σε γενικές γραμμές, το πρόβλημα με το μεγάλο μετασύμπαν είναι ότι κανείς δεν φαίνεται απολύτως σίγουρος τι πρόβλημα υπάρχει να λύσει. Εκτός από ένα ασαφές tweet που παραπέμπει στην αποκάλυψη κάποιου νέου χαρακτηριστικού, η Samsung δεν έχει δώσει πολλές ενδείξεις για το πώς η παρακολούθηση του Unpacked αυτής της εβδομάδας σε VR είναι καλύτερη, ή ακόμη και ουσιαστικά διαφορετική από την απλή μετάδοση σε οποιοδήποτε από τα οκτώ άλλα μέρη που θα είμαι διαθέσιμος. Αυτές οι πλατφόρμες περιλαμβάνουν τους διάφορους λογαριασμούς της Samsung στο YouTube, στο TikTok και στο Twitter, όπως στο Twitch και στο Reddit. 

Η εκδήλωση αναμένεται να περιλαμβάνει το ντεμπούτο του Galaxy S22, του νέου κορυφαίου τηλεφώνου της Samsung.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *