Το Zoom κυκλοφορεί επιδιόρθωση σφάλματος για Mac που διατηρεί τα μικρόφωνα ενεργά μετά από κλήσεις

Το Zoom κυκλοφορεί επιδιόρθωση σφάλματος για Mac που διατηρεί τα μικρόφωνα ενεργά μετά από κλήσεις

Το Zoom έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για την εφαρμογή Mac του για να διορθώσει ένα σφάλμα που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα απορρήτου στους χρήστες. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε σε μια ανάρτηση στα φόρουμ της κοινότητας του Zoom που έγινε από έναν χρήστη που παρατήρησε ότι η ένδειξη μικροφώνου του ήταν αναμμένη ακόμα και όταν δεν ήταν σε μια σύσκεψη — απλώς είχε ανοιχτό το πρόγραμμα-πελάτη Zoom εκείνη τη στιγμή. Όταν μπήκαν στο Κέντρο Ελέγχου, ανακάλυψαν ότι το Zoom είχε πρόσβαση στο μικρόφωνό τους. 

Η αρχική αφίσα δεν ήταν η μόνη που μετέδωσε το παράπονό τους στο φόρουμ και πολλοί σχολιαστές είπαν ότι είχαν παρατηρήσει το ίδιο πράγμα. Στην απάντηση της εταιρείας, ο εκπρόσωπος είπε ότι το Zoom για Mac έκδοση 5.9.3 επιλύει ένα πρόβλημα όπου “η πορτοκαλί ενδεικτική λυχνία [θα μπορούσε] να συνεχίσει να εμφανίζεται μετά την έξοδο από μια συνάντηση, κλήση ή διαδικτυακό σεμινάριο”. Ο εκπρόσωπος συμβουλεύει τους χρήστες να ενημερώσουν την εφαρμογή τους για να επιδιορθώσουν το σφάλμα και να ενεργοποιήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις για να λάβουν μελλοντικές εκδόσεις αμέσως μόλις βγουν. 

Το Zoom είχε κάποια σοβαρά προβλήματα απορρήτου στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης των χρηστών ότι οι συσκέψεις τους προστατεύονταν με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από το 2016. Στην πραγματικότητα, άρχισε να κυκλοφορεί τη λειτουργία μόλις το 2020 και η εταιρεία έπρεπε να συμβιβαστεί με το FTC σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου της. Το 2021, συμφώνησε επίσης να πληρώσει 85 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή που κατηγορούσε τον γίγαντα της συνομιλίας μέσω βίντεο για παραβίαση του απορρήτου και ότι επέτρεπε στα τρολ να εισέλθουν στις συνομιλίες των ανθρώπων σε μια πρακτική που ονομάζεται “zoombombing”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *