H FTC λέει ότι οι Αμερικανοί έχασαν 547 εκατομμύρια δολάρια σε “ρομαντικές” απάτες το 2021

H FTC λέει ότι οι Αμερικανοί έχασαν 547 εκατομμύρια δολάρια σε “ρομαντικές” απάτες το 2021

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) δήλωσε ότι οι Αμερικανοί ανέφεραν υψηλές απώλειες 547 εκατομμυρίων δολαρίων από “ρομαντικές” απάτες το 2021, αυξημένες σχεδόν κατά 80% σε σύγκριση με το 2020 και πάνω από έξι φορές σε σύγκριση με τις απώλειες που αναφέρθηκαν το 2017.

Οι οικονομικές ζημίες που προέρχονται από ρομαντικές απάτες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, με συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν χαθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αυτό το είδος απάτης (γνωστό και ως απάτη εμπιστοσύνης) μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν πλαστές διαδικτυακές ταυτότητες που τους βοηθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πιθανών θυμάτων σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή ιστότοπους γνωριμιών.

Μόλις δελεάσουν τους στόχους τους, οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται την ψευδαίσθηση μιας ρομαντικής σχέσης για να χειραγωγήσουν τα θύματα για να στείλουν χρήματα ή οικονομικές πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους τύπους σχεδίων απάτης, όπως επενδυτικές απάτες.

Τον περασμένο μήνα, η FTC αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από 95.000 αμερικανοί καταναλωτές ανέφεραν απώλειες περίπου 770 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από απάτη στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις ρομαντικές απάτες να είναι η δεύτερη πιο κερδοφόρα απάτη μετά τις απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών.

“Οι αναφορές για ερωτικές απάτες αυξήθηκαν για κάθε ηλικιακή ομάδα το 2021. Η αύξηση ήταν πιο εντυπωσιακή για άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών. Για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ο αριθμός των αναφορών αυξήθηκε πάνω από δέκα φορές από το 2017 έως το 2021”, δήλωσε σήμερα.

“Αλλά η αναφερόμενη μέση απώλεια αυξήθηκε με την ηλικία: άτομα 70 ετών και άνω ανέφεραν τις υψηλότερες μεμονωμένες διάμεσες απώλειες στα 9.000 $, σε σύγκριση με 750 $ για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *