H Google κλείνει το Currents και μεταφέρει χρήστες στο Spaces

H Google κλείνει το Currents και μεταφέρει χρήστες στο Spaces

Η Google σκοτώνει τακτικά τα δικά της προϊόντα, αλλά συνήθως προσφέρει μια καλύτερη και πιο ισχυρή εναλλακτική λύση. Αυτή τη φορά η Google κλείνει το Currents και μετεγκαθιστά τους χρήστες στο Spaces. Παρεμπιπτόντως, το Google Currents είχε πολλά στοιχεία του Google+, της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων που η Google αντιμετώπισε το Facebook και έχασε.

Η Google προσπάθησε σκληρά να προωθήσει το Google+ ως μια ευέλικτη και ικανή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που χρησίμευε επίσης ως εργαλείο συνεργασίας και παραγωγικότητας. Ωστόσο, το έργο απέτυχε. Η Google σκότωσε το Google+ το 2019, αλλά κράτησε αρκετά από τα στοιχεία και τα εξαρτήματά του. Ο γίγαντας αναζήτησης αντικατέστησε τελικά το Google+ με το Currents, αλλά τώρα κλείνει και αυτή την υπηρεσία.

Το Google Spaces θα αντικαταστήσει το Currents. Η εταιρεία περιγράφει το Spaces ως “ένα αποκλειστικό μέρος για την οργάνωση ατόμων, θεμάτων και έργων στο Google Workspace”. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Google Spaces είναι η στενή ενσωμάτωσή του με το Google Workspace. Το Google Currents λειτούργησε καλά με το G Suite, η δωρεάν έκδοση παλαιού τύπου του οποίου θα χρειαστεί σύντομα συνδρομή επί πληρωμή.

Η Google θα καταργήσει σταδιακά το Currents, αλλά η διαδικασία θα ξεκινήσει το 2023. Ωστόσο, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο για να προσθέσει λειτουργίες στο Spaces. Η Google επενδύει επίσης σε αναζήτηση και δυνατότητα εντοπισμού, δυνατότητες πλατφόρμας για ανάπτυξη εφαρμογών και ασφάλεια και συμμόρφωση σε επίπεδο επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας δεδομένων, της πρόληψης απώλειας δεδομένων (DLP) και της υποστήριξης του Vault. Η εταιρεία ουσιαστικά έχει δηλώσει ότι θέλει η Spaces να γίνει ένας ικανός διάδοχος πρώτα πριν σκοτώσει τον προκάτοχό της.

Η αναβάθμιση του Google Currents σε Spaces καταργεί έναν ξεχωριστό προορισμό για τους χρήστες και παρέχει στους οργανισμούς μια σύγχρονη, εταιρική εμπειρία που αντικατοπτρίζει τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος σήμερα.

Οι χώροι παρέχουν ένα κεντρικό μέρος για τις ομάδες να συμμετέχουν σε συζητήσεις με βάση το θέμα, να μοιράζονται γνώσεις και ιδέες, να προωθούν έργα και να οικοδομούν κοινότητες και ομαδική κουλτούρα.

Το Google Spaces θα πρέπει να έχει σχεδόν όλες τις δυνατότητες του Currents. Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μεγαλύτερες κοινότητες, βελτιωμένη επικοινωνία ηγεσίας, προηγμένη αναζήτηση, εποπτεία περιεχομένου και πολλά άλλα. Η Google έχει υποσχεθεί ότι θα μοιραστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την επιλογή της μετεγκατάστασης δεδομένων και άλλων ορόσημων τους επόμενους μήνες. Θα προσφέρει επίσης καθοδήγηση σε διαχειριστές και τελικούς χρήστες για να βοηθήσουν στη μετάβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *