To Telegram απαγορεύει μεταξύ άλλων τον «υπερδεξιό» Γερμανό εθνικιστή

To Telegram απαγορεύει μεταξύ άλλων τον «υπερδεξιό» Γερμανό εθνικιστή

Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι το Telegram έχει μπλοκάρει 64 κανάλια τις τελευταίες ημέρες μετά από «μαζική πίεση» από τη γερμανική κυβέρνηση. Μεταξύ εκείνων που είχαν αποκλειστεί από την πλατφόρμα ήταν ο Attila Hildmann, ένας ακροδεξιός Γερμανός εθνικιστής που χαρακτηρίστηκε από τη Süddeutsche Zeitung ως αντισημίτης και «ιδεολόγος συνωμοσίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Telegram δεχόταν πίεση να κλείσει τους λογαριασμούς, οι οποίοι διέδιδαν μίσος. Η πίεση προήλθε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας. Προφανώς, η κυβέρνηση και η Telegram θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε στενή συνεργασία για το θέμα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telegram, Πάβελ Ντουρόφ, παρευρέθηκε μάλιστα αυτοπροσώπως σε μια συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα.

Σχολιάζοντας, η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser είπε:

«Στο Telegram βιώνουμε συνεχώς νέα κύματα μίσους και απειλών κατά των ανθρώπων και κατά της δημοκρατίας μας. Ενεργούμε γρήγορα και με συνέπεια ενάντια σε αυτό. Το Telegram δεν πρέπει πλέον να είναι επιταχυντής για δεξιούς εξτρεμιστές, ιδεολόγους συνωμοσίας και άλλους ταραχοποιούς. Οι απειλές θανάτου και άλλα επικίνδυνα μηνύματα μίσους πρέπει να διαγράφονται και να έχουν σαφείς ποινικές συνέπειες. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας έχει εντείνει σημαντικά τις έρευνες. Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, άσκησα πίεση για να συνεργαστεί το Telegram. Αυτή η πίεση λειτουργεί».

Η Süddeutsche Zeitung είπε ότι το κανάλι που διευθύνει ο Attila Hildmann δεν ήταν προσβάσιμο από την Τρίτη, είναι πιθανό ότι και τα άλλα κανάλια έγιναν απρόσιτα εκείνη την εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *