To Facebook αφαίρεσε ομάδες διαμαρτυρίας για φορτηγατζήδες κατά των εμβολίων που διευθύνονταν από  ηθοποιούς

To Facebook αφαίρεσε ομάδες διαμαρτυρίας για φορτηγατζήδες κατά των εμβολίων που διευθύνονταν από ηθοποιούς

Καθώς οι ομάδες κατά των εμβολίων στις ΗΠΑ προσπαθούν να οργανώσουν τη δική τους εκδοχή του «Freedom Convoy» του Καναδά, οι ξένοι μύλοι περιεχομένου έχουν εργαστεί για να ενισχύσουν αυτές τις προσπάθειες για τα δικά τους κέρδη. Αυτή την εβδομάδα, η μητρική εταιρεία του Facebook Meta είπε στο Reuters και το NBC News αφαίρεσε πρόσφατα αρκετές ομάδες και σελίδες «συνοδείας φορτηγών» που διευθύνονται από απατεώνες στο Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

Η εταιρεία είπε ότι πολλές από αυτές τις ομάδες είχαν πρόσφατα αλλάξει τα ονόματά τους για να υιοθετήσουν αυτά που περιλάμβαναν όρους όπως «φορτηγέας», «ελευθερία» και «συνοδεία» με την ελπίδα να επωφεληθούν από το ξαφνικό ενδιαφέρον για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται πέρα ​​από τα σύνορα. Πολλές από αυτές τις ίδιες σελίδες περιελάμβαναν συνδέσμους σε ιστότοπους που πωλούσαν εμπορεύματα υπέρ του Τραμπ και κατά των εμβολίων. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς που συμμετείχαν σε αυτές τις ομάδες ήταν συνδεδεμένοι με πραγματικά πρόσωπα. Και έτσι έχετε μια κατάσταση όπου ξένοι παίκτες προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα από ριζοσπαστικά άτομα.

“Η έκφραση αντίθεσης στις κυβερνητικές εντολές δεν είναι ενάντια στις πολιτικές του Meta”, δήλωσε εκπρόσωπος του Meta στο δίκτυο. “Ωστόσο, έχουμε αφαιρέσει πολλές ομάδες και Σελίδες λόγω επανειλημμένης παραβίασης των πολιτικών μας που απαγορεύουν το περιεχόμενο QAnon και εκείνων που διαχειρίζονται ανεπιθύμητα μηνύματα σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.”

Η εταιρεία είπε ότι θα παρακολουθεί την κατάσταση. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε απατεώνες να προσκολλώνται σε οποιοδήποτε θέμα που τραβάει την προσοχή του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών», είπε στο Engadget ένας εκπρόσωπος της Meta. “Την περασμένη εβδομάδα, αφαιρέσαμε ομάδες και σελίδες που διευθύνονται από spammers από διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούσαν καταχρηστικές τακτικές για να παραπλανήσουν τους ανθρώπους σχετικά με την προέλευση και τη δημοτικότητα του περιεχομένου τους για να τους οδηγήσουν σε ιστότοπους εκτός πλατφόρμας για τη δημιουργία εσόδων από κλικ σε διαφημίσεις. ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *