Το Twitter ανοίγει τη λειτουργία ασφαλείας κατά της παρενόχλησης σε εκατομμύρια ακόμη χρήστες

Το Twitter ανοίγει τη λειτουργία ασφαλείας κατά της παρενόχλησης σε εκατομμύρια ακόμη χρήστες

Το Twitter επεκτείνει την πρόσβαση στην Ασφαλή λειτουργία του φέρνοντας τη beta στο 50% περίπου των λογαριασμών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία. Η εταιρεία ξεκίνησε να δοκιμάζει τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο με μικρό αριθμό ατόμων. Επεκτείνει την έκδοση beta σε επιπλέον αγγλόφωνες χώρες για να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες και να εξετάσει τρόπους για περαιτέρω βελτιώσεις.

Η Ασφαλής λειτουργία είναι μια ρύθμιση που θα μπλοκάρει αυτόματα λογαριασμούς που το Twitter πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιούν επιβλαβή γλώσσα. Αυτοί οι λογαριασμοί δεν θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί σας για επτά ημέρες. Υπάρχει ένας τρόπος για τους χρήστες να ελέγχουν με μη αυτόματο τρόπο τα tweets και τους λογαριασμούς που το Twitter βρήκε αμφισβητούμενους και να ξεμπλοκάρουν αυτόν τον λογαριασμό εάν δεν υπήρχε πραγματικά πρόβλημα. Οι λογαριασμοί που οι χρήστες ακολουθούν ή με τους οποίους αλληλεπιδρούν συχνά δεν αποκλείονται ποτέ αυτόματα. Η ιδέα είναι να μειωθεί η παρενόχληση και να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να περάσουν από τη διαδικασία της μη αυτόματης αναφοράς προσβλητικών tweets και λογαριασμών και να περιμένουν το Twitter να αναλάβει δράση.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε  ότι, από τότε που η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο, ανακάλυψε ότι ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται ή θέλουν περισσότερη βοήθεια για να εξουδετερώσουν τις ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις. Στο εξής, τα συστήματά της θα προσέχουν για πιθανές επιβλαβείς ή μη προσκεκλημένες απαντήσεις και θα προτρέπουν τους χρήστες στην έκδοση beta να ενεργοποιήσουν την Ασφαλή λειτουργία εάν πιστεύουν ότι μπορεί να ωφεληθούν. Η ιδέα είναι ότι θα υπάρξουν λιγότερες περιπτώσεις ανθρώπων που θα πρέπει να υπομείνουν ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *