Η Ουκρανία αντιμετωπίζει περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή

H Ουκρανία αντιμετωπίζει περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις καθώς οι φόβοι για επικείμενη ρωσική εισβολή κορυφώνονται.  Αναφορές από την  Ουκρανία και το  υπουργείο Άμυνας και δύο κρατικές τράπεζες, την Oshchadbank και την Privatbank, δείχνουν ότι  έχουν υποστεί επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών που πλημμύρισαν τους ιστότοπούς τους με κίνηση. Ο ιστότοπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας φαίνεται επίσης να έχει υποστεί επίθεση. Ο Christopher Miller του περιέγραψε τις συνέπειες για πολλούς Ουκρανούς, συμπεριλαμβανομένων των δυσκολιών στη χρήση ορισμένων ΑΤΜ και άλλων τραπεζικών υπηρεσιών.

Οι επιθέσεις δεν αποδίδονταν άμεσα στη Ρωσία, αλλά έγιναν ένα μήνα αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τη γείτονά της για μια εκστρατεία που έκανε τον όλεθρο με δεκάδες κυβερνητικούς ιστότοπους. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καθαρά καταστροφικό κακόβουλο λογισμικό μεταμφιεσμένο ως ransomware για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά. Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι βασίζεται στον κυβερνοπόλεμο για να αναστατώσει και να επηρεάσει πολιτικούς αντιπάλους όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, αν και έχει επανειλημμένα αρνηθεί τη συμμετοχή της.

Η ανησυχία, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί κυβερνοεπιθέσεις σαν αυτές για να προκαλέσει όλεθρο ενόψει μιας εισβολής που οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να συμβεί το συντομότερο αύριο (16 Φεβρουαρίου). Θεωρητικά, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για την Ουκρανία να δώσει μια αποτελεσματική απάντηση. Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου ήρθαν και έφυγαν χωρίς στρατιωτική δράση, ωστόσο, και αυτά τα τελευταία περιστατικά δεν θα έκαναν πολλά για να ανατρέψουν τον ουκρανικό στρατό ή τους συμμάχους του. Εάν εμπλέκεται η Ρωσία, οι διαταραχές ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν τακτικές πίεσης για την εξαγωγή παραχωρήσεων, όπως μια υπόσχεση να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *