Οι εκδόσεις “100” του Firefox και του Chrome ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα σε ορισμένους ιστότοπους

Οι εκδόσεις “100” του Firefox και του Chrome ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα σε ορισμένους ιστότοπους

Καθώς τα προγράμματα περιήγησης Chrome και Firefox πλησιάζουν την  έκδοση 100, αυτός που θα έπρεπε να είναι ένας λόγος για να γιορτάσουν οι προγραμματιστές θα μπορούσε να γίνει λίγο χάος. Αποδεικνύεται ότι όπως το σφάλμα Y2K, οι τριψήφιοι αριθμοί έκδοσης που κωδικοποιούνται στους πράκτορες χρήστη (UA) των προγραμμάτων περιήγησης θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα με έναν μικρό αριθμό τοποθεσιών.

Η Mozilla ξεκίνησε ένα πείραμα πέρυσι για να δει εάν η έκδοση με αριθμό 100 θα επηρεάζει ιστότοπους και μόλις κυκλοφόρησε ένα ιστολόγιο με τα αποτελέσματα. Επηρέασε έναν μικρό αριθμό τοποθεσιών (μερικοί πολύ μεγάλοι, ωστόσο) που δεν μπορούσαν να αναλύσουν μια συμβολοσειρά παράγοντα χρήστη που περιέχει έναν τριψήφιο αριθμό. Οι αξιοσημείωτες που εξακολουθούν να επηρεάζονται περιλαμβάνουν τα HBO Go, Bethesda και Yahoo, σύμφωνα με έναν ιστότοπο παρακολούθησης. Τα σφάλματα περιλαμβάνουν μηνύματα “δεν υποστηρίζεται το πρόγραμμα περιήγησης”, ζητήματα απόδοσης ιστότοπου, αποτυχίες ανάλυσης, σφάλματα 403 και ούτω καθεξής.

Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; “Χωρίς μια ενιαία προδιαγραφή που πρέπει να ακολουθηθεί, διαφορετικά προγράμματα περιήγησης έχουν διαφορετικές μορφές για τη συμβολοσειρά User-Agent και ανάλυση για συγκεκριμένο ιστότοπο”, εξηγεί η Mozilla στο ιστολόγιο. “Είναι πιθανό ορισμένες βιβλιοθήκες ανάλυσης να έχουν αυστηρές κωδικοποιημένες υποθέσεις ή σφάλματα που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τριψήφιους αριθμούς κύριας έκδοσης.” 

Ευτυχώς, οι προγραμματιστές και για τα δύο προγράμματα περιήγησης έχουν ένα σχέδιο. Εάν υπάρχουν ζητήματα με ιστότοπους που δεν μπορούν να επιλυθούν πριν από την κυκλοφορία των εκδόσεων, και τα δύο προγράμματα περιήγησης θα παγώσουν τους αριθμούς εκδόσεων στο 99 στις συμβολοσειρές UA ή θα εισάγουν παρακάμψεις κώδικα για να διορθώσουν τα προβλήματα. Και οι δύο ζήτησαν επίσης από τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τους ιστότοπούς τους με πράκτορες χρηστών Firefox/Chrome 100. Τα προγράμματα περιήγησης πρόκειται να φτάσουν στις 29 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου για το Chrome και το Firefox αντίστοιχα — ελπίζουμε ότι όπως το Y2K, θα είναι πολύ φασαρία για το τίποτα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *