Η Amazon καταλήγει σε συμφωνία για να συνεχίσει να δέχεται πληρωμές Visa σε όλο τον κόσμο

Η Amazon καταλήγει σε συμφωνία για να συνεχίσει να δέχεται πληρωμές Visa σε όλο τον κόσμο

H Amazon και η Visa έχουν επιλύσει τη διαφωνία για τις χρεώσεις πληρωμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. “Πρόσφατα καταλήξαμε σε μια παγκόσμια συμφωνία με τη Visa που επιτρέπει σε όλους τους πελάτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες Visa στα καταστήματά μας”, είπε ένας εκπρόσωπος στο Reuters

Η Amazon απείλησε να σταματήσει να δέχεται Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιανουαρίου, επικαλούμενη τις υψηλές χρεώσεις που χρεώνει για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες. Η υπόλοιπη Ευρώπη δεν επηρεάστηκε, καθώς η ΕΕ έχει ένα όριο στις χρεώσεις εκδοτών καρτών, αλλά τόσο οι εκδότες καρτών Mastercard όσο και οι εκδότες καρτών Visa επέβαλλαν τις χρεώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit. Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν αυτές τις αυξήσεις. 

Φαινόταν πιθανό ότι η Amazon δεν θα πραγματοποιούσε την απειλή της, δεδομένης της κυριαρχίας της Visa στην αγορά πληρωμών. Σίγουρα, λίγο πριν από αυτή την προθεσμία, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να δέχεται τις κάρτες και είπε ότι «συνεργάζεται στενά με τη Visa για μια πιθανή λύση». 

Η Amazon δεν απαγόρευσε ούτε απείλησε να απαγορεύσει τις κάρτες Visa οπουδήποτε αλλού, αλλά χρεώνει πρόσθετη χρέωση συναλλαγής για πελάτες που χρησιμοποιούν Visa στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη. Αυτή η χρέωση έχει πλέον ανακληθεί και η Visa και η Amazon φαίνεται να έχουν αφήσει το όλο θέμα πίσω τους. “Αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει την αποδοχή της Visa σε όλα τα καταστήματα και τοποθεσίες της Amazon σήμερα, καθώς και μια κοινή δέσμευση για συνεργασία σε πρωτοβουλίες νέων προϊόντων και τεχνολογίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Visa σε δήλωση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *