Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή smartphone για προγραμματισμό δόσεων ινσουλίνης

Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή smartphone για προγραμματισμό δόσεων ινσουλίνης

Η Tandem Diabetes Care λέει ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εκκαθαρίσει την εφαρμογή smartphone για να προγραμματίσει και να ακυρώσει τις δόσεις ινσουλίνης από την αντλία ινσουλίνης t:slim X2. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο FDA εκκαθαρίζει μια εφαρμογή τηλεφώνου για τέτοιο σκοπό.

Η εφαρμογή t:connect για κινητά σε iOS και Android θα επιτρέψει στους χρήστες να προγραμματίζουν και να ακυρώνουν δόσεις ινσουλίνης bolus από την αντλία, σύμφωνα με το Tandem Diabetes Care. Όταν είναι συνδεδεμένη στην αντλία, η εφαρμογή μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις γλυκόζης του χρήστη τις τελευταίες 24 ώρες, τις αλλαγές στην κατάσταση (συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων και των συναγερμών) και τα δεδομένα ινσουλινοθεραπείας.

Οι αντλίες συνήθως απαιτούν από τους χρήστες να πληκτρολογούν τις δόσεις ινσουλίνης με το χέρι. Δεδομένου ότι συχνά μπορούν να βλέπουν μετρήσεις γλυκόζης στο smartphone τους, οι ασθενείς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να καθορίσουν πόση ινσουλίνη χρειάζονται και στη συνέχεια να προγραμματίσουν τη δόση τους.

Η εκκαθάριση του FDA θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς έναν πιο βολικό τρόπο για τους ασθενείς με διαβήτη να χορηγούν δόσεις ινσουλίνης. Η Tandem Diabetes Care σχεδιάζει να προσφέρει τη δυνατότητα χωρίς επιπλέον κόστος σε νέους και εντός εγγύησης πελάτες αντλίας ινσουλίνης t:slim X2 μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού. Το σχέδιο είναι να παραχωρηθεί πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό χρηστών την άνοιξη ενόψει μιας ευρύτερης κυκλοφορίας αυτό το καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *