Η Meta λέει ότι η πλατφόρμα VR της έχει αυξηθεί κατά δέκα φορές από τον Δεκέμβριο

Η Meta λέει ότι η πλατφόρμα VR της έχει αυξηθεί κατά δέκα φορές από τον Δεκέμβριο

ΤοFacebook μετονομάστηκε σε Meta προκειμένου να αγκαλιάσει πλήρως την εικονική πραγματικότητα μέσω της πλατφόρμας Oculus, αλλά τι  συμβαίνει στην πραγματικότητα; Η εταιρεία φέρεται να είπε στους υπαλλήλους της ότι η κύρια πλατφόρμα κοινωνικής εικονικής πραγματικότητας για τα ακουστικά Oculus Quest, το Horizon Worlds, έχει αυξηθεί δέκα φορές από τον Δεκέμβριο,  

Ο  Chief Product Officer της Meta, Chris Cox είπε ότι από τότε που το Horizon Worlds κυκλοφόρησε ευρέως στις αρχές Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ο μηνιαίος αριθμός χρηστών έχει επεκταθεί σε 300.000 άτομα. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το Horizon Worlds όσο και το Horizon Venues, μια ξεχωριστή εφαρμογή VR ζωντανών εκδηλώσεων με τους ίδιους μηχανισμούς, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει την εφαρμογή διασκέψεων VR Horizon Workrooms.

Το Horizon Worlds κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως κοινωνική πλατφόρμα της Oculus και  μετονομάζεται  σε Facebook Horizon το 2019 και κυκλοφόρησε σε beta αργότερα. Οι χρήστες εμφανίζονται ως άβαταρ μόνο με πάνω μέρος του σώματος και μπορούν να δημιουργήσουν τους δικούς τους προσαρμοσμένους κόσμους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Meta ανακοίνωσε ότι 10.000 από αυτούς τους κόσμους έχουν χτιστεί μέχρι στιγμής και η ομάδα της στο Facebook για δημιουργούς αριθμεί πάνω από 20.000. 

Η εταιρεία φαίνεται ότι σκοπεύει να αποφύγει ζητήματα όπως η ανεξέλεγκτη παρενόχληση στο Facebook, έχοντας εισάγει «προσωπικά όρια» στους Horizon Worlds και Venues νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ασχολείται επίσης με τεχνικά ζητήματα, καθώς ορισμένοι χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο Horizon Venues κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συναυλίας των Foo Fighters. 

Η ανάπτυξη μέχρι στιγμής φαίνεται σταθερή, δεδομένου ότι η πρόσβαση στον ιστότοπο απαιτεί αυτήν τη στιγμή ένα ακουστικό Oculus Quest, με το τελευταίο μοντέλο Quest 2 να κοστίζει 299 $. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg είπε ότι η Meta σχεδίαζε να φέρει μια έκδοση του Horizon Worlds στα κινητά τηλέφωνα αργότερα το 2022 σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη βάση χρηστών. Ανάλογα με το πόσο καλά λειτουργεί, θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στη συμμετοχή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *