Το Skype μπορεί πλέον να πραγματοποιεί κλήσεις 911 στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Skype μπορεί πλέον να πραγματοποιεί κλήσεις 911 στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Microsoft κυκλοφόρησε την έκδοση 8.80 του Skype και συνοδεύεται από τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων 911 εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ. Όπως παρατηρήθηκε για πρώτη φορά , στις σημειώσεις έκδοσης παρατίθεται η νέα υποστήριξη κλήσεων έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο για υπολογιστή όσο και για κινητά. Εκτός από τη δυνατότητα να καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για εσάς, η εφαρμογή μπορεί επίσης να εντοπίσει αυτόματα και να μοιραστεί την τοποθεσία σας με τους χειριστές έκτακτης ανάγκης. 

Η εταιρεία συμπεριέλαβε μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στη σελίδα υποστήριξης του Skype ότι η εφαρμογή θα κοινοποιεί την τοποθεσία σας μόνο εάν καλέσατε το 911 για να καλέσετε τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης στο σημείο που βρίσκεστε. Φυσικά, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια συσκευή που μπορεί να μοιράζεται την τοποθεσία σας και πρέπει να βρίσκεστε σε μέρος όπου η κοινή χρήση είναι διαθέσιμη για να λειτουργήσει η λειτουργία.

Το Skype δεν υποστήριξε ποτέ στο παρελθόν κλήσεις έκτακτης ανάγκης και αυτή η νέα δυνατότητα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή αλλά όχι σε κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο, η κοινή χρήση τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στο Skype, μεταβείτε στο Απόρρητο στις Ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας έκτακτης ανάγκης 911. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε. 

Η νέα δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης είναι πλέον διαθέσιμη για Skype σε Windows, Mac, Linux, στο Web, Android, iPhone και iPad.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *