Το Linux είναι ασφαλέστερο από τους ανταγωνιστές του, επειδή οι προγραμματιστές αγωνίζονται να διορθώσουν ελαττώματα ασφαλείας

Το Linux είναι ασφαλέστερο από τους ανταγωνιστές του, επειδή οι προγραμματιστές αγωνίζονται να διορθώσουν ελαττώματα ασφαλείας

Το Linux ως πλατφόρμα είναι πολύ πιο ασφαλές από τα Microsoft Windows και το Apple macOS, σύμφωνα με νέα έρευνα του Project Zero της Google. Η υψηλότερη βαθμολογία δεν οφείλεται στο ότι το Linux είναι εγγενώς ασφαλές και ασφαλές. Είναι επειδή οι προγραμματιστές που διατηρούν την πλατφόρμα προσπαθούν σκληρά να διορθώσουν ελαττώματα ασφαλείας.

Έχουν γίνει αρκετές ανακαλύψεις σφαλμάτων ασφαλείας και τρωτών σημείων στο Linux. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η πλατφόρμα, που τροφοδοτεί εκατομμύρια διακομιστές και οικιακούς υπολογιστές, δεν είναι ασφαλής για καθημερινή χρήση. Το Project Zero της Google δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δείχνει ότι οι προγραμματιστές του Linux επιδιορθώνουν ταχύτερα σφάλματα ασφαλείας από οποιονδήποτε άλλον. Παραδόξως, οι προγραμματιστές που εργάζονται για τη διατήρηση του Linux φαίνεται να είναι ταχύτεροι από την εσωτερική ομάδα της Google.

H ερευνητική ομάδα στο Project Zero εξέτασε διορθωμένα σφάλματα που είχαν αναφερθεί μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Δεκεμβρίου 2021. Ανακάλυψαν προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα, κατά μέσο όρο, διόρθωσαν προβλήματα Linux σε μόλις 25 ημέρες. Επιπλέον, οι προγραμματιστές του Linux μειώνουν σταθερά τις μέρες που χρειάζονται για να επιδιορθώσουν τα ελαττώματα ασφαλείας. Το 2019, οι προγραμματιστές διόρθωσαν τα ελαττώματα σε ένα μήνα. Τώρα, συχνά διορθώνουν σφάλματα μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο.

Την ίδια περίοδο, η Apple χρειάστηκε περίπου 69 ημέρες, η Google χρειάστηκε 44 ημέρες και η Mozilla διόρθωσε τα σφάλματα σε περίπου 46 ημέρες. Τα Windows είναι επί του παρόντος το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για χρήση στο σπίτι και στο γραφείο, αλλά είναι ανησυχητικό να σημειωθεί ότι η Microsoft χρειάστηκε λιγότερο από τρεις μήνες, κατά μέσο όρο, για να διορθώσει ελαττώματα ασφαλείας.

Η έκθεση ανέλυσε επίσης τον χρόνο που χρειάστηκαν οι προγραμματιστές για να διορθώσουν τα τρωτά σημεία ασφαλείας στα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πολλές περισσότερες απειλές ασφαλείας, η Apple κατάφερε να εκδώσει ενημερώσεις κώδικα για το iOS πιο γρήγορα από ό,τι η Google για το Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *