O Λευκός Οίκος εντόπισε επιθέσεις DDoS στην Ουκρανία από Ρώσους χάκερς GRU

O Λευκός Οίκος εντόπισε επιθέσεις DDoS στην Ουκρανία από Ρώσους χάκερς GRU

Σήμερα, ο Λευκός Οίκος έχει συνδέσει τις πρόσφατες επιθέσεις DDoS που κατέρριψαν τις τοποθεσίες ουκρανικών τραπεζών και αμυντικών υπηρεσιών με την Κύρια Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας (γνωστή και ως GRU). .

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι Ρώσοι πιθανότατα έχουν βάλει στο στόχαστρο την ουκρανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων δικτύων στρατιωτικών και κρίσιμων υποδομών, για τη συλλογή πληροφοριών και προτάσεων για τη διεξαγωγή διασπαστικών δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο», δήλωσε η Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για το Cyber, Anne Neuberger.

“Πιστεύουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για ευρείας κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικές τράπεζες αυτή την εβδομάδα.

“Έχουμε τεχνικές πληροφορίες που συνδέουν τη ρωσική κύρια διεύθυνση πληροφοριών ή GRU, καθώς η γνωστή υποδομή GRU εμφανίστηκε να μεταδίδει μεγάλο όγκο επικοινωνίας στην Ουκρανία- βασισμένες διευθύνσεις IP και τομείς.”

Ο Neuberger πρόσθεσε επίσης ότι, αν και “περιορισμένου αντίκτυπου”, αυτά τα περιστατικά θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος μιας πιο σημαντικής ρωσικής προσπάθειας να προετοιμαστεί για άλλες, “θέτοντας τις βάσεις” για πιο ενοχλητικές επιθέσεις που θα συνδυάζονταν με μια πιθανή εισβολή. του εδάφους της Ουκρανίας.

«Στη Ρωσία αρέσει να κινείται στη σκιά και υπολογίζει σε μια μακρά διαδικασία απόδοσης. Υπό αυτό το πρίσμα, κινούμαστε γρήγορα για να αποδώσουμε τις επιθέσεις DDoS”, πρόσθεσε ο Neuberger.

Ο Ilya Vityuk, ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας της υπηρεσίας πληροφοριών SBU της Ουκρανίας, κατηγόρησε Ρωσία ότι συντονίζει τις επιθέσεις αυτής της εβδομάδας με στόχο ιστότοπους που ανήκουν σε ουκρανικές τράπεζες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *