Το κοινωνικό δίκτυο του Τραμπ φέρεται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα

Το κοινωνικό δίκτυο του Τραμπ φέρεται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα

Η Truth Social, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που μοιάζει με το Twitter του Ντόναλντ Τραμπ, θα κυκλοφορήσει στο App Store στις 21 Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία προέρχεται από μια ανάρτηση που είδε το κατάστημα σε μια δοκιμαστική έκδοση του δικτύου. Απαντώντας την Παρασκευή σε μια ερώτηση ενός χρήστη beta σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα στο κοινό, ένας επαληθευμένος λογαριασμός συνδεδεμένος με τον επικεφαλής προϊόντων Truth Social “Billy B” είπε στους ανθρώπους να σημειώσουν την 21η ημέρα στα ημερολόγιά τους.

«Είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε στο Apple App Store για τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου», είπε το στέλεχος, σύμφωνα με το Reuters. Παρεμπιπτόντως, η 21η ημέρα σηματοδοτεί την Ημέρα των Προέδρων στις ΗΠΑ.

Υπό την προϋπόθεση ότι το δίκτυο δεν υποστεί πρόβλημα όπως αυτό που έκανε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ένας φαρσέρ διεκδίκησε το όνομα χρήστη «donaldjtrump» και δημοσίευσε μια εικόνα χοίρου, η εκτόξευση θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Twitter και Facebook απαγόρευσαν τον πρώην πρόεδρο μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Πριν καταργηθεί μια δοκιμαστική έκδοση του Truth Social το περασμένο φθινόπωρο, ο κώδικας του ιστότοπου έδειχνε ότι λειτουργούσε σε μια ως επί το πλείστον μη τροποποιημένη έκδοση του λογισμικού ανοιχτού κώδικα Mastodon. Τον Οκτώβριο, το Software Freedom Conservancy κατηγόρησε το Trump Media and Technology Group (TMTG) ότι παραβίασε την άδεια AGPLv3 της Mastodon με το να μην κοινοποιήσει τον πηγαίο κώδικα της πλατφόρμας. Ο ιστότοπος πρόσθεσε μια ειδική ενότητα που περιείχε ένα αρχείο ZIP με τον πηγαίο κώδικα δύο εβδομάδες αργότερα.

Με βάση τις δημοσιεύσεις που έχει δει το Reuters, το Truth Social δεν θα ξεφύγει πολύ από τη φόρμουλα του Twitter. Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο για να δημοσιεύσουν “Αλήθειες”, το ισοδύναμο της πλατφόρμας με tweets, και είναι δυνατό να αναδημοσιεύσουν αναρτήσεις στο χρονοδιάγραμμα κάποιου για να επεκτείνουν την απήχησή τους. Το στέλεχος που απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών beta είπε ότι η εταιρεία επεξεργαζόταν μια πολιτική επαλήθευσης που θα δημοσιεύσει «τις επόμενες εβδομάδες». Ανέφερε επίσης ότι η TMTG εργαζόταν επίσης σε μια δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων που θα ερχόταν αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *