Η αστυνομία κατέστρεψε ομάδα phishing που χρησιμοποιούσε 40 ιστότοπους για να κλέψει πιστωτικές κάρτες

Η αστυνομία κατέστρεψε ομάδα phishing που χρησιμοποιούσε 40 ιστότοπους για να κλέψει πιστωτικές κάρτες

Η ουκρανική κυβερνοαστυνομία συνέλαβε μια ομάδα  phishing που κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα καρτών πληρωμής από τουλάχιστον 70.000 άτομα αφού τους παρέσυραν σε ψεύτικους ιστότοπους ανανέωσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, οι hackers χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα στοιχεία για να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν επειδή διεξήγαγαν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση phishing που βασιζόταν σε υπηρεσίες μάρκετινγκ και διαφήμισης για την αύξηση της προβολής στις μηχανές αναζήτησης και στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό ήταν δυνατό επειδή οι πλατφόρμες του Διαδικτύου δεν διαθέτουν διεξοδική διαδικασία ελέγχου για τους πελάτες τους και τα προωθούμενα προϊόντα, αφήνοντας στους απατεώνες ένα περιθώριο κατάχρησης. Επιπλέον, οι χρήστες τείνουν να εμπιστεύονται αυτές τις διαφημίσεις.

Η λειτουργία phishing υποστηριζόταν από 40 ψεύτικους ιστότοπους, όλοι φιλοξενούνται στην υποδομή του ομίλου, ενώ τους διακομιστές διαχειριζόταν άλλο μέλος που εκπλήρωσε αυτόν τον αποκλειστικό ρόλο διαχειριστή.

Τέλος, ο αρχηγός της ομάδας συντόνισε τρία άτομα που λειτουργούσαν ως εσωτερικά κουφάρια για τη διαδικασία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Συνολικά, η αστυνομία υπολογίζει μια οικονομική ζημιά ύψους 5 εκατομμυρίων εθνικών νομισμάτων (175.000 δολάρια).

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στις κατοικίες των πέντε υπόπτων και κατέσχεσαν 2 εκατομμύρια εθνικά νομίσματα (70.000 δολάρια) σε μετρητά, κινητά τηλέφωνα, μονάδες flash, τραπεζικές κάρτες και υπολογιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *