H Amazon κατηγορείται για παρέμβαση στις επαναληπτικές εκλογές του συνδικάτου της Αλαμπάμα

H Amazon κατηγορείται για παρέμβαση στις επαναληπτικές εκλογές του συνδικάτου της Αλαμπάμα

Το σωματείο που θέλει να εκπροσωπήσει εργαζομένους στις εγκαταστάσεις BHM1 της Amazon στο Bessemer της Αλαμπάμα κατηγορεί την εταιρεία ότι παραβιάζει για άλλη μια φορά τον Εθνικό Νόμο για τις Εργασιακές Σχέσεις. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε το Συνδικάτο Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστημάτων (RWDSU) την Τρίτη, είπε ότι θα καταθέσει κατηγορίες περί αθέμιτης πρακτικής εργασίας εναντίον του λιανοπωλητή.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση ισχυρίζεται ότι η Amazon παραβίασε το νόμο αφαιρώντας αφίσες υπέρ των συνδικάτων που αναρτήθηκαν από μέλη της BAmazon και εφαρμόζοντας έναν νέο κανόνα που περιορίζει τον χρόνο που μπορούν να περνούν οι εργαζόμενοι μέσα στις εγκαταστάσεις σε 30 λεπτά πριν και μετά τη βάρδια τους. Επιπλέον, το RWDSU ισχυρίζεται ότι η Amazon ανάγκασε τους εργαζόμενους να παρευρεθούν σε συναντήσεις κατά των συνδικάτων. Εάν η NLRB διαπιστώσει ότι οι ενέργειες της Amazon παραβιάζουν το νόμο, η ένωση θα μπορούσε στη συνέχεια να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων δεύτερων εκλογών στο BHM1. Αυτή η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος να ολοκληρωθεί στις 28 Μαρτίου.

«Αν και δεν έχουμε δει ακόμα τη σημερινή κατάθεση, είμαστε βέβαιοι ότι οι ομάδες μας έχουν συμμορφωθεί πλήρως με το νόμο. Η εστίασή μας παραμένει στο να συνεργαστούμε απευθείας με την ομάδα μας για να κάνουμε την Amazon ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστείτε”, είπε η εκπρόσωπος της Amazon, Kelly Nantel.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *