Η Google χαλαρώνει τους κανόνες COVID-19 για τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ

Η Google χαλαρώνει τους κανόνες COVID-19 για τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ

Η Google καθυστέρησε την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο μερικές φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αλλά φαίνεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ετοιμάζεται πραγματικά να υποδεχτεί τους εργαζόμενους πίσω αυτή τη φορά. Η  εταιρεία χαλαρώνει ορισμένες από τις εντολές της που σχετίζονται με τον COVID ως μέρος αυτών των προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των απαιτήσεων εμβολίων για τους εργαζόμενους. 

Το CNBC ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι η Google θα τοποθετήσει υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με την εντολή εμβολιασμού της έως τις 18 Ιανουαρίου σε άδεια, εκτός εάν εξασφαλίσουν έγκυρη ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα απολυθούν τελικά εάν συνεχίσουν να αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του ιού. Η εκπρόσωπος της Google, Lora Lee Erickson, είπε στον ειδησεογραφικό οργανισμό ότι η εταιρεία απέσυρε την απαίτηση τον περασμένο μήνα, αν και αρνήθηκαν να συζητήσουν τον λόγο πίσω από την απόφαση. 

Με βάση ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Αντιπρόεδρο της Google Real Estate and Workplace Services David Radcliffe   , η εταιρεία καταργεί επίσης τις απαιτήσεις δοκιμών που ίσχυαν και για τους εμβολιασμένους υπαλλήλους. Αίρει τις απαιτήσεις μάσκας και κοινωνικής αποστασιοποίησης για τους εμβολιασμένους υπαλλήλους, με εξαίρεση τα γραφεία της στην κομητεία Santa Clara, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View., οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν ακόμα έγκριση για να εργάζονται σε γραφεία και θα πρέπει να φορούν μάσκες και να υποβάλλονται σε τακτικές εξετάσεις εάν έρχονται. 

Η Google δεν έχει ακόμη ακριβή ημερομηνία για την επιστροφή της στο γραφείο, αλλά το σημείωμα του Ράντκλιφ φέρεται να ανέφερε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει τη μετάβασή της για 30 ημέρες στο υβριδικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας, εάν οι συνθήκες συνεχίσουν να βελτιώνονται. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έρχονται φυσικά στα γραφεία της εταιρείας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *