Οι Anonymous κηρύσσουν κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας

Οι Anonymous κηρύσσουν κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας


Η ομάδα χάκερ των Anonymous εξαπέλυσε κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν εισέβαλαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο.

Σύμφωνα με το Reuters, αιτήματα για εθελοντές άρχισαν να εμφανίζονται σε φόρουμ χάκερ το πρωί της Πέμπτης, καθώς πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα Κίεβο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η κολεκτίβα χάκερ Anonymous άρχισε να συγκεντρώνει τους πόρους της για να βοηθήσει στην υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στους Ρώσους.

«Η συλλογικότητα των Anonymous βρίσκεται επίσημα σε κυβερνοπόλεμο ενάντια στη ρωσική κυβέρνηση. #Anonymous #Ukraine», έγραψε η ομάδα στο Twitter.

Την Πέμπτη, το Reuters ανέφερε ότι οι ιστότοποι του Ρώσου προέδρου, της κυβέρνησης και της Κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας δεν ήταν κατά διαστήματα διαθέσιμοι για χρήστες στη Ρωσία και το Καζακστάν.

Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάργηση της ιστοσελίδας του «Ρωσικού σταθμού προπαγάνδας RT News» και ορισμένων άλλων ειδησεογραφικών καναλιών.

Το NBC News πρότεινε ότι παρουσιάστηκαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ επιλογές για τη διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας. Ο Λευκός Οίκος διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι είναι “άγρια ​​εκτός βάσης”.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε χώρες που μπορεί να «μπουν στον πειρασμό να παρέμβουν» και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας βρίσκονται τώρα σε υψηλό επίπεδο συναγερμού για πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το Αυστραλιανό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (ACSC) κάλεσε τους αυστραλιανούς οργανισμούς να αξιολογήσουν την ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν σε τυχόν περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που μπορεί να προκύψουν από επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

«Οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να αξιολογήσουν την ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν σε τυχόν περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδια αντιμετώπισης περιστατικών και επιχειρηματικής συνέχειας».

Πρόσφατα, ιστότοποι της ουκρανικής κυβέρνησης υπέστησαν επίθεση DDoS. Οι ιστότοποι του ουκρανικού κοινοβουλίου, του Συμβουλίου Υπουργών και του Υπουργείου Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *