Το Mobile World Congress θα απαγορεύσει ορισμένες ρωσικές εταιρείες από το 2022 show

Το Mobile World Congress θα απαγορεύσει ορισμένες ρωσικές εταιρείες από το 2022 show

H εισβολή της  Ρωσίας επηρεάζει πλέον τις εμπορικές εκθέσεις τεχνολογίας. Υπάρχουν πληροφορίες  ότι η GSMA θα απαγορεύσει σε ορισμένες ρωσικές εταιρείες να εκθέσουν στο Mobile World Congress 2022, όταν θα ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου. Αν και η GSMA δεν είπε ποιες εταιρείες απαγορεύτηκε να παρευρεθούν, είπε ότι δεν θα υπάρχει ρωσικό περίπτερο για να παρουσιάσει τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχέδια για ακύρωση ή καθυστέρηση του ίδιου του MWC 2022, δήλωσε στο Reuters. Ωστόσο, η οργάνωση ανέφερε στον ιστότοπό της ότι θα τιμήσει όλες τις «κυρώσεις και πολιτικές» που στοχεύουν τη Ρωσία. Ορισμένες εταιρείες περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων, πρόσθεσε ο Χόφμαν. Τα μέτρα επιτρέπουν κινητές συσκευές, αλλά μόνο εφόσον δεν αποστέλλονται σε ρωσικούς κρατικούς υπαλλήλους ή θυγατρικές.

Όπως συμβαίνει με ορισμένες εμπορικές εκθέσεις, οι ρωσικές εταιρείες όπως η εταιρεία VimpelCom μπορούν να αγοράσουν αποκλειστικό χώρο εκθέσεων που θα μπορούσε να τους δώσει μια παρουσία. Η κύρια απαγόρευση θα επηρεάσει πρωτίστως εκείνες τις εταιρείες που στηρίζονταν στο Ρωσικό Περίπτερο για παρουσία.

Οι απαγορεύσεις φτάνουν καθώς η τεχνολογία χρησιμεύει ολοένα και περισσότερο ως πεδίο μάχης για τη Ρωσία και τους δυτικούς αντιπάλους της. Οι εκπρόσωποι του Meta Facebook έχουν λάβει αντίστοιχα μέτρα για την προστασία των Ουκρανών και εκείνων που παρακολουθούν ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις. Η Ρωσία, με τη σειρά της, έχει περιορισμένη πρόσβαση στο Facebook ως αντίποινα για ενέργειες που περιορίζουν τέσσερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Είτε το θέλει είτε όχι, το GSMA εμπλέκεται στην πολιτική που θα μπορούσε να επηρεάσει τον κόσμο των κινητών εν γένει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *