Η Ουκρανία ζητά από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων και να μπλοκάρει την πρόσβαση στο App Store στη Ρωσία

Η Ουκρανία ζητά από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων και να μπλοκάρει την πρόσβαση στο App Store στη Ρωσία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας κάλεσε την Apple να σταματήσει να πουλά τα προϊόντα της και να κλείσει το App Store της στη Ρωσία. Ο Mykhailo Fedorov, ο οποίος υπηρετεί και ως υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, ζήτησε από τον Tim Cook την υποστήριξη του τεχνολογικού γίγαντα με επιστολή του. «Όλος ο κόσμος απωθεί τον επιτιθέμενο μέσω της επιβολής κυρώσεων — ο εχθρός πρέπει να υποστεί σημαντικές απώλειες… [Ι]Το 2022, η σύγχρονη τεχνολογία είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε τανκ, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και πυραύλους», έγραψε σε ένα προσπάθεια να πείσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία νωρίς την Πέμπτη, εισερχόμενη στη χώρα από τρεις πλευρές και επιτίθεται από ξηρά, αέρος και θάλασσα. Βομβάρδισε τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβου, η οποία βομβαρδίστηκε με πυραύλους το πρωί της Παρασκευής. Ως απάντηση στην εισβολή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έχουν θέσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να εμποδίσουν την πρόσβασή της στις εξαγωγές με την ελπίδα να περιορίσουν τις στρατιωτικές και τεχνολογικές της ικανότητες. Επιπλέον, οι κυρώσεις στοχεύουν τους Ρώσους ολιγάρχες περιορίζοντας την ικανότητά τους να κάνουν επιχειρήσεις σε δολάρια, ευρώ, λίρες και γιεν. 

Όπως Bloomberg , η Apple έχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στη Ρωσία και προσφέρει μια τοπική έκδοση του App Store της στη χώρα. Πέρυσι, συμμορφώθηκε με μια ρωσική νομική απαίτηση για την επισήμανση εφαρμογών που δημιουργήθηκαν από τοπικούς προγραμματιστές. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό οργανισμό, κατέγραψε επίσης ένα επιχειρηματικό γραφείο και δημοσίευσε θέσεις εργασίας για θέσεις στη Μόσχα τους τελευταίους μήνες, πιθανότατα για συμμόρφωση με τους τοπικούς κανονισμούς. Η Ρωσία άρχισε να επιβάλλει έναν νόμο πέρυσι που απαιτεί από εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple, η Google και η Meta να έχουν φυσική παρουσία εντός των συνόρων της.

Ο Fedorov ολοκλήρωσε την επιστολή του προς τον Cook, την οποία δημοσίευσε στο Twitter, με αυτό που ελπίζει η Ουκρανία εάν η Apple αποχωρήσει από τη Ρωσία: «Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες ενέργειες θα παρακινήσουν τη νεολαία και τον ενεργό πληθυσμό της Ρωσίας να σταματήσουν προληπτικά την επαίσχυντη στρατιωτική επίθεση». Ο Κουκ είπε προηγουμένως ότι η Apple κάνει ό,τι μπορεί για τις ομάδες της στην Ουκρανία και «θα υποστηρίξει τις τοπικές ανθρωπιστικές προσπάθειες», αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη απαντήσει δημόσια στην έκκληση του Fedorov.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *