To Twitter διακόπτει τις διαφημίσεις και τις συστάσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία

To Twitter διακόπτει τις διαφημίσεις και τις συστάσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία

Το Twitter έχει διακόψει προσωρινά τις διαφημίσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ένα από τα πολλά βήματα που κάνει η εταιρεία για να επισημάνει τις πληροφορίες ασφαλείας και να ελαχιστοποιήσει τους «κινδύνους που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία».

«Διακόπτουμε προσωρινά τις διαφημίσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία για να διασφαλίσουμε ότι οι κρίσιμες πληροφορίες για τη δημόσια ασφάλεια είναι υψηλές και οι διαφημίσεις δεν τις μειώνουν», έγραψε σε μια ενημέρωση που κοινοποιήθηκε επίσης στα ουκρανικά. Το Twitter είπε επίσης ότι διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία προτάσεων ότι τα tweets από λογαριασμούς που οι χρήστες δεν ακολουθούν στα αρχικά τους χρονοδιαγράμματα προκειμένου να «μειώσει τη διάδοση καταχρηστικού περιεχομένου».

Το Twitter δεν έδειξε πόσο καιρό θα ισχύσουν αυτά τα μέτρα, αλλά είπε ότι ήταν μέρος της συνεχιζόμενης εργασίας του για να ανταποκριθεί στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Παρακολουθούμε ενεργά για κινδύνους που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού και της διακοπής προσπαθειών ενίσχυσης ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών», ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατευθύνει τους χρήστες σε Στιγμές και Εκδηλώσεις που επιμελείται η συντακτική της ομάδα, προκειμένου να παρέχει πρόσθετο πλαίσιο για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει ότι η παραπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση για την Ουκρανία θα συνεχίσουν να πλημμυρίζουν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Το Twitter είπε ότι εργάζεται επίσης για να διατηρήσει ασφαλείς “λογαριασμούς υψηλού προφίλ” από απόπειρες πειρατείας. «Παρακολουθούμε ενεργά ευάλωτους λογαριασμούς υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, ακτιβιστών και κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιών, για να μετριάσουν τυχόν απόπειρες στοχευμένης εξαγοράς ή χειραγώγησης». Η κίνηση της εταιρείας έρχεται μια μέρα αφότου το Facebook ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στο «κλειδώματος προφίλ» για τους ανθρώπους στην Ουκρανία να βοηθά τους χρήστες εκεί να προστατεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *