Microsoft: Η επαναφορά συσκευών Windows ενδέχεται να μην σβήσει όλα τα δεδομένα

Microsoft: Η επαναφορά συσκευών Windows ενδέχεται να μην σβήσει όλα τα δεδομένα

Η Microsoft λέει ότι οι πελάτες των Windows ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι ορισμένα από τα αρχεία τους δεν διαγράφονται μετά την επαναφορά των συσκευών τους Windows με την επιλογή “Κατάργηση όλων”.

Αυτό προκαλείται από ένα πρόσφατα αναγνωρισμένο γνωστό ζήτημα που επηρεάζει την υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων OneDrive της εταιρείας.

“Όταν επιχειρείτε να επαναφέρετε μια συσκευή Windows με εφαρμογές που έχουν φακέλους με δεδομένα εκ νέου ανάλυσης, όπως το OneDrive ή το OneDrive για επιχειρήσεις, τα αρχεία που έχουν ληφθεί ή συγχρονιστεί τοπικά από το OneDrive ενδέχεται να μην διαγράφονται όταν επιλέγετε την επιλογή “Κατάργηση όλων””, Microsoft εξηγεί στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows.

“Αυτό το ζήτημα μπορεί να παρουσιαστεί κατά την προσπάθεια μη αυτόματης επαναφοράς που εκκινείται στα Windows ή απομακρυσμένης επαναφοράς. Οι απομακρυσμένες επαναφορές ενδέχεται να ξεκινήσουν από τη Διαχείριση φορητών συσκευών (MDM) ή άλλες εφαρμογές διαχείρισης, όπως το Microsoft Intune ή εργαλεία τρίτων.”

Ανάλογα με τον προμηθευτή, η επιλογή επαναφοράς μιας συσκευής Windows μπορεί επίσης να είναι γνωστή ως Push Button Reset, PBR, Reset This PC, Reset PC ή Fresh Start.

Το ζήτημα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον MVP της Microsoft, Rudy Ooms την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος παρατήρησε ότι τα απομακρυσμένα ή τοπικά σκουπίδια των συστημάτων Windows 10 θα εξακολουθούσαν να αφήνουν τα δεδομένα χρήστη αναγνώσιμα στον φάκελο Windows.old.

O Ooms πρόσθεσε μια  ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου που περιγράφει περαιτέρω το ζήτημα ότι τα κρυπτογραφημένα από Bitlocker δεδομένα θα μετακινηθούν επίσης σε μη κρυπτογραφημένη και αναγνώσιμη μορφή στον ίδιο φάκελο σε ορισμένα συστήματα μετά από επαναφορά των Windows.

Επηρεάζει όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows

Το σφάλμα επηρεάζει όλες τις εκδόσεις των Windows που υποστηρίζονται, συμπεριλαμβανομένων των Windows 11 21H2 και των Windows 10 20H2 έως 21H2.

Η Microsoft λέει ότι η αρχική ενημέρωση για αυτό το πρόσφατα αναγνωρισμένο ζήτημα στα συστήματα Windows 10 είναι η αθροιστική ενημέρωση Οκτωβρίου KB5006670 που προκάλεσε επίσης προβλήματα εκτύπωσης. Ο Redmond δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με το τι θα προκαλούσε αυτά τα προβλήματα επαναφοράς σε υπολογιστές με Windows 11.

Επηρεάζει μόνο τα αρχεία που έχουν ανοιχτεί ή ληφθεί στη συσκευή Windows που επαναφέρεται, καθώς τα αρχεία που είναι μόνο στο cloud δεν γίνονται λήψη ή συγχρονισμός τοπικά.

Η Microsoft εργάζεται για μια επιδιόρθωση για αυτό το γνωστό πρόβλημα και θα αντιμετωπίσει αυτό το σφάλμα σε μια επερχόμενη ενημέρωση των Windows.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *