Ο γίγαντας της GPU Nvidia ερευνά μια πιθανή κυβερνοεπίθεση

Ο γίγαντας της GPU Nvidia ερευνά μια πιθανή κυβερνοεπίθεση

Ο αμερικανικός γίγαντας κατασκευής τσιπ Nvidia επιβεβαίωσε σήμερα ότι αυτή τη στιγμή ερευνά ένα «συμβάν» που φέρεται να κατέστρεψε ορισμένα από τα συστήματά της για δύο ημέρες.

Τα συστήματα που επηρεάζονται από κάτι που μοιάζει με κυβερνοεπίθεση περιλαμβάνουν τα εργαλεία προγραμματιστών και τα συστήματα email της εταιρείας, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την The Telegraph.

Η αναφερόμενη διακοπή είναι αποτέλεσμα εισβολής στο δίκτυο και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν κάποια επιχείρηση ή δεδομένα πελατών κλάπηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Η Nvidia δήλωσε  ότι η φύση του συμβάντος εξακολουθεί να αξιολογείται και ότι οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας δεν επηρεάστηκαν.

“Διερευνούμε ένα περιστατικό. Οι επιχειρηματικές και εμπορικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται αδιάκοπα”, δήλωσε εκπρόσωπος της Nvidia.

«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να αξιολογήσουμε τη φύση και το εύρος της εκδήλωσης και δεν έχουμε καμία πρόσθετη πληροφορία να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

Ένας γνώστης περιέγραψε αυτό το περιστατικό ως “εντελώς διακυβευμένο” τα εσωτερικά συστήματα της Nvidia.

Ενώ ορισμένες αναφορές εικάζουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από αυτό το περιστατικό, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι αυτό είναι αλήθεια εκείνη τη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *