Η Panasonic θα αρχίσει να κατασκευάζει τις μπαταρίες EV υψηλότερης χωρητικότητας της Tesla έως τον Μάρτιο του 2024

Η Panasonic θα αρχίσει να κατασκευάζει τις μπαταρίες EV υψηλότερης χωρητικότητας της Tesla έως τον Μάρτιο του 2024

Η Panasonic σκοπεύει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή μιας μπαταρίας υψηλότερης χωρητικότητας για την Tesla έως τον Μάρτιο του 2024. Η εταιρεία κατασκευάζει μια μονάδα παραγωγής για την μπαταρία στο εργοστάσιό της Wakayama, όπου θα δημιουργήσει δύο ακόμη γραμμές παραγωγής και να γίνουν δομικές βελτιώσεις.

Η ανάπτυξη συνεχίζεται στην μπαταρία ιόντων λιθίου 4.680. Αναμένεται να έχει διπλάσιο μέγεθος από τις τρέχουσες μπαταρίες και να έχει πενταπλάσια αύξηση της ενεργειακής χωρητικότητας. Ενώ λιγότερες από αυτές θα απαιτούνται για κάθε αυτοκίνητο (πράγμα που θα μειώσει το κόστος και δυνητικά χαμηλότερες τιμές EV), οι μπαταρίες θα μπορούσαν να αυξήσουν την εμβέλεια ενός EV κατά πάνω από 15 τοις εκατό.

Η ανακοίνωση της Panasonic ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες αναφορές που υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή της μπαταρίας το επόμενο έτος. Η εταιρεία λέγεται ότι επενδύει περίπου 80 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 694 εκατομμύρια δολάρια) σε εξοπλισμό παραγωγής. Άρχισε να δουλεύει στην μπαταρία μετά από αίτημα της Tesla, αν και μπορεί να πουλήσει τα 4.680 σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *