Η Microsoft είναι η τελευταία που απαγόρευσε τα ρωσικά κρατικά μέσα από τις πλατφόρμες της

Η Microsoft είναι η τελευταία που απαγόρευσε τα ρωσικά κρατικά μέσα από τις πλατφόρμες της

  Η Microsoft συμμετέχει στο Facebook, το YouTube και άλλα για τον περιορισμό της εμβέλειας των ρωσικών κρατικών μέσων μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η εταιρεία ανταποκρίνεται στην απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το RT και το Sputnik αποσύροντας αυτά τα καταστήματα από τις πλατφόρμες της. Το Microsoft Start (συμπεριλαμβανομένου του MSN) δεν θα εμφανίζει περιεχόμενο RT και Sputnik που χορηγείται από το κράτος, ενώ όλες οι διαφημίσεις από οποιαδήποτε έκδοση απαγορεύονται στο δίκτυο διαφημίσεων της Microsoft. Ο γίγαντας λογισμικού αποσύρει επίσης τις εφαρμογές ειδήσεων του RT από το κατάστημα εφαρμογών των Windows.

Το Bing θα εξακολουθεί να εμφανίζει συνδέσμους RT και Sputnik. Ωστόσο, η Microsoft «αποβαθμίζει περαιτέρω» τα αποτελέσματα αναζήτησής της για να βεβαιωθεί ότι οι σύνδεσμοι εμφανίζονται μόνο όταν κάποιος σκοπεύει ξεκάθαρα να επισκεφτεί αυτούς τους ιστότοπους.

Η καταστολή έρχεται παράλληλα με μια ενημέρωση για την παρακολούθηση της κυβερνοασφάλειας στην Ουκρανία. Η εταιρεία σημείωσε ότι το Κέντρο Πληροφοριών Απειλών της εντόπισε ένα κύμα «επιθετικών και καταστροφικών» κυβερνοεπιθέσεων με στόχο την ουκρανική διαδικτυακή υποδομή λίγες ώρες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου. Η ψηφιακή επίθεση περιελάμβανε νέο κακόβουλο λογισμικό, με το παρατσούκλι FoxBlade, και ήταν «ακριβώς στοχευμένο» όπως προηγούμενες επιθέσεις. Η Microsoft είπε ότι τα εργαλεία κατά του κακόβουλου λογισμικού Defender ενημερώθηκαν για να αντιμετωπίσουν το FoxBlade εντός τριών ωρών από την ανακάλυψη και ότι συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση σχετικά με αυτό και άλλες αμυντικές πρωτοβουλίες.

Οι απαγορεύσεις στο RT και στο Sputnik δεν προκαλούν έκπληξη ακόμη και χωρίς τα μέτρα της ΕΕ. Η Microsoft έχει πολεμήσει εδώ και χρόνια εκστρατείες παραπληροφόρησης και τόνισε ότι αυτές οι απόπειρες χειραγώγησης του κοινού είναι «κοινές» κατά τη διάρκεια πολέμων όταν η κρατική προπαγάνδα αυξάνεται. Με απλά λόγια, η Microsoft το θεωρεί απαραίτητο τόσο για να παρουσιάσει μια αντικειμενική άποψη της εισβολής όσο και για να αποφύγει τη χρηματοδότηση προσπαθειών παραπληροφόρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *