Το TikTok επεκτείνει τη μέγιστη διάρκεια βίντεο στα 10 λεπτά

Το TikTok επεκτείνει τη μέγιστη διάρκεια βίντεο στα 10 λεπτά

Το TikTok αυξάνει και πάλι τη μέγιστη διάρκεια βίντεο στην πλατφόρμα, αυτή τη φορά από τρία λεπτά σε 10 λεπτά. “Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να διαθέτουμε τη δυνατότητα να ανεβάζουμε βίντεο διάρκειας έως και 10 λεπτών, κάτι που ελπίζουμε ότι θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες για τους δημιουργούς μας σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε στο Engadget εκπρόσωπος του TikTok.

Η υπηρεσία δοκίμασε το μεγαλύτερο χρονικό όριο τους τελευταίους μήνες. Το TikTok αύξησε τη μέγιστη διάρκεια βίντεο από 60 δευτερόλεπτα σε τρία λεπτά τον περασμένο Ιούλιο.

Το αυξημένο χρονικό όριο θα μπορούσε να κάνει το TikTok μεγαλύτερο ανταγωνιστή του YouTube (το οποίο αντιμετώπισε το TikTok με μια ανταγωνιστική λειτουργία που ονομάζεται Shorts). Η κίνηση θα ωφελήσει τους δημιουργούς που επικεντρώνονται σε μαθήματα μακιγιάζ, μαγειρική και άλλους τύπους περιεχομένου που ίσως λειτουργούν καλύτερα σε μορφή μεγαλύτερης μορφής. Επίσης, θα υπάρχει λιγότερη ανάγκη για τους χρήστες να διαχωρίζουν το πιο εμπεριστατωμένο περιεχόμενό τους σε πολλά βίντεο.

Ωστόσο, ανησυχίες έχουν εκφραστεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κίνησης, δεδομένου ότι το TikTok χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή παραπληροφόρησης που σχετίζεται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, με αυξημένους πόρους για να ανταποκριθούμε στις αναδυόμενες τάσεις και να αφαιρέσουμε το παραβατικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της επιβλαβούς παραπληροφόρησης και της προώθησης της βίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του TikTok. «Συνεργαζόμαστε επίσης με ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου δεδομένων για να βοηθήσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε το TikTok να παραμείνει ένα ασφαλές και αυθεντικό μέρος». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *