Κυβερνοεπίθεση αναγκάζει την Toyota να αναστείλει την παραγωγή οχημάτων στην Ιαπωνία

Κυβερνοεπίθεση αναγκάζει την Toyota να αναστείλει την παραγωγή οχημάτων στην Ιαπωνία

Η Toyota φέρεται να έχει σταματήσει την παραγωγή οχημάτων σε όλα τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία μετά από μια κυβερνοεπίθεση εναντίον ενός μεγάλου προμηθευτή. Σύμφωνα με την ανακοίνωνση “Λόγω βλάβης συστήματος σε εγχώριο προμηθευτή (Kojima Industries Corporation), αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία 28 γραμμών σε 14 εργοστάσια στην Ιαπωνία την Τρίτη 1 Μαρτίου”, έγραψε η Toyota στον παγκόσμιο ιστότοπό της. 

Η Kojima προμηθεύει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στο σύστημα κλιματισμού και στο τιμόνι. Τα ανταλλακτικά δεν επηρεάστηκαν, αλλά ο Kojima φέρεται να μην μπορούσε να επικοινωνήσει με την Toyota ή να παρακολουθήσει την παραγωγή. Το ζήτημα επηρέασε το σύστημα κατασκευής της Toyota «ακριβώς έγκαιρα», το οποίο απαιτεί την παράδοση ανταλλακτικών ακριβώς πριν την τοποθέτησή τους, ώστε να μην χρειάζεται να είναι εφοδιασμένα. 

Η Toyota δεν ανέφερε κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπό της, αλλά ο Kojima επιβεβαίωσε το ζήτημα. “Είναι αλήθεια ότι έχουμε δεχτεί κάποιου είδους κυβερνοεπίθεση. Εξακολουθούμε να επιβεβαιώνουμε τη ζημιά και σπεύδουμε να ανταποκριθούμε, με κορυφαία προτεραιότητα την επανέναρξη του συστήματος παραγωγής της Toyota το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ένας αξιωματούχος της Kojima στο Nikkei

Δύο άλλοι συνεργάτες της Toyota φέρεται να χτυπήθηκαν, μεταξύ των οποίων η κατασκευαστής φορτηγών Hino Motors και η Daihatsu Motor. Η προέλευση της κυβερνοεπίθεσης, το είδος του κακόβουλου λογισμικού και άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί. Η Toyota δεν είπε πότε αναμένει να επανεκκινήσει τις γραμμές παραγωγής, αλλά η ιαπωνική κυβέρνηση φέρεται να εμπλέκεται στην έρευνα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *