Η Amazon τερματίζει τις απαιτήσεις μάσκας ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολίου

Η Amazon τερματίζει τις απαιτήσεις μάσκας ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολίου

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Amazon ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην αποθήκη (αλλά όχι οι μη εμβολιασμένοι) δεν υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες. Τώρα, η εταιρεία καθιστά τις μάσκες προσώπου προαιρετικές στις εγκαταστάσεις της σε όλες τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, από σήμερα, σύμφωνα με μια ειδοποίηση που εστάλη στους εργαζόμενους από το CNBC. «[Αυτό] είναι ένα συναρπαστικό βήμα στην πορεία μας προς την κανονική λειτουργία», αναφέρει η επιστολή.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει ακόμα να καλύπτονται σε πολιτείες που επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στην εργασία ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων της Χαβάης, του Ιλινόις, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον. Άλλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια απαιτούν μόνο από μη εμβολιασμένα άτομα να φορούν μάσκες. 

Η κίνηση έρχεται εν μέσω μιας απότομης πτώσης των λοιμώξεων από το Omicron COVID-19 σε όλες τις ΗΠΑ. Η Amazon επιβεβαίωσε ότι η ειδοποίηση ήταν πραγματική, αλλά είπε στο CNBC ότι εξακολουθεί να συνιστά ανεπιφύλακτα στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες. 

Η Amazon είχε προηγουμένως εγκαταλείψει τους περιορισμούς της μάσκας προς το τέλος της επιδημίας της παραλλαγής του COVID-19 Delta, αλλά αναγκάστηκε να τους αναβιώσει τον Δεκέμβριο καθώς η Omicron άρχισε να αυξάνεται. Σε αντίθεση με την Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Amazon δεν απαίτησε ποτέ εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους. 

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κυκλοφόρησαν νέα καθοδήγηση την περασμένη εβδομάδα , επιτρέποντας σε περίπου 70 τοις εκατό των Αμερικανών να αφαιρούν καλύμματα προσώπου σε περιοχές όπου οι νοσηλείες COVID-19 ήταν χαμηλές. Ωστόσο, ορισμένοι επαγγελματίες υγείας εξακολουθούν να ανησυχούν για την προστασία των ηλικιωμένων, των ανοσοκατεσταλμένων και άλλων ευάλωτων ατόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *