HMD Global: Κάνοντας γρήγορα βήματα για την επανακυκλοφορία των τηλεφώνων της Nokia στην Ευρώπη μετά την καταπολέμηση της ευρεσιτεχνίας

HMD Global: Κάνοντας γρήγορα βήματα για την επανακυκλοφορία των τηλεφώνων της Nokia στην Ευρώπη μετά την καταπολέμηση της ευρεσιτεχνίας

H HMD Global δεν είναι χαρούμενη για την απόφαση του δικαστηρίου που την ανάγκασε να αποσύρει τα τηλέφωνά της από τη Γερμανία (και άλλες περιοχές), αλλά δεν σταματάει.

Η VoiceAgeEVS LLC (VAEVS) κατέθεσε αγωγές σε πολλές δικαιοδοσίες για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις Υπηρεσίες Βελτιωμένης φωνής, έναν κωδικοποιητή ήχου που χρησιμοποιείται στο VoLTE. Η HMD υποστηρίζει ότι η VAEVS υπέβαλε «υπερβολικές απαιτήσεις δικαιωμάτων μη FRAND». Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που είναι απαραίτητα για ένα βιομηχανικό πρότυπο (όπως το VoLTE σε αυτήν την περίπτωση) απαιτείται να αδειοδοτούνται με όρους Δίκαιους, Λογικούς και Χωρίς Διακρίσεις (FRAND). Φυσικά, οι εταιρείες συχνά έχουν διαφωνίες σχετικά με το τι είναι δίκαιο και λογικό.

Η HMD είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να κερδίσει τη νομική μάχη, αλλά στο μεταξύ η εταιρεία καταργεί τη λειτουργικότητα που χρησιμοποιεί το εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Λάβετε υπόψη ότι οι Βελτιωμένες φωνητικές υπηρεσίες είναι προαιρετικό μέρος του VoLTE, επομένως αυτό δεν σημαίνει ότι το VoLTE καταργείται πλήρως. Αναμένετε να δείτε την πλήρη γκάμα των smartphone της Nokia να επιστρέφει σύντομα στο Nokia.com.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση από την HMD Global:

Ως κάτοχος ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η HMD λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και είναι πρόθυμη να προσφέρει και να λάβει άδειες με δίκαιους, λογικούς και αμερόληπτους όρους (“FRAND”). Η HMD είναι κατηγορούμενη σε πολλές αγωγές που κινήθηκαν από μια εταιρεία που ονομάζεται VoiceAgeEVS LLC σε διάφορες δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση της αγωγής VoiceAge στη Γερμανία τον Δεκέμβριο και κάνουμε έφεση.

Η HMD παραμένει σίγουρη για την έκβαση της συνολικής διαφοράς και θα συνεχίσει να παρέχει στους καταναλωτές συσκευές, αξεσουάρ και υπηρεσίες που αγαπούν, εμπιστεύονται και θέλουν να διατηρήσουν.

Δεδομένων των υπερβολικών απαιτήσεων για δικαιώματα μη FRAND που διατυπώθηκαν δημόσια από την VAEVS, η HMD έχει ήδη λάβει μέτρα για την κατάργηση της υποστήριξης για EVS από προϊόντα που πωλούνται στη Γερμανία για να επιτρέψει τη συνέχιση των πωλήσεων. Η HMD δεν αναμένει ότι η κατάργηση της λειτουργικότητας EVS θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην επιχείρησή της. Η HMD συνεχίζει να πουλά ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη και θα συμπεριλάβει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο στους ιστοτόπους μας σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *