Η Microsoft κάνει μερικές πολύ ευπρόσδεκτες αλλαγές στο Excel στον Ιστό αυτόν τον μήνα

Η Microsoft κάνει μερικές πολύ ευπρόσδεκτες αλλαγές στο Excel στον Ιστό αυτόν τον μήνα

Αν και πολλοί θεωρούν το Microsoft Excel ως ένα σχετικά παραδοσιακό εργαλείο, χρησιμοποιείται σχεδόν από κάθε οργανισμό σε όλο τον κόσμο για την οπτικοποίηση δεδομένων και την εφαρμογή υπολογισμών λόγω του ώριμου συνόλου εργαλείων του και των σχετικών ευκολία χρήσης για άτομα που είναι εξοικειωμένα με την εφαρμογή. Η Microsoft προσφέρει επίσης μια έκδοση web του Excel που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εν κινήσει. Η εταιρεία ενημερώνει τακτικά με νέες δυνατότητες και τώρα, σχεδιάζει να φέρει μερικές ευπρόσδεκτες δυνατότητες στο Excel στο διαδίκτυο.

A spreadsheet open in Microsoft Excel with formula bar in focus

Επί του παρόντος, εάν γράφετε έναν υπολογισμό στη γραμμή τύπων, λαμβάνετε ένα είδος βοηθητικής επεξήγησης εργαλείου που παραθέτει τα ορίσματα της συνάρτησης που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να κάνετε κλικ στα ορίσματα ή το όνομα της συνάρτησης για να μεταβείτε στο ειδικό θέμα “Βοήθεια” στη δεξιά πλευρά του παραθύρου σας. Ένα στιγμιότυπο οθόνης της τρέχουσας υλοποίησης φαίνεται παραπάνω.

Για να βελτιωθεί η εμπειρία και να ελαχιστοποιηθούν τα σφάλματα και οι αναζητήσεις, η Microsoft εισάγει μια διεπαφή κάρτας “Argument Assistance” που θα γίνεται αυτόματα ορατή ενώ γράφετε έναν τύπο. Αυτό θα σας παρέχει την περιγραφή του τύπου και των σχετικών ορισμάτων του, καθώς και υποστηρικτικά παραδείγματα.

Η ιδέα είναι να σας προσφέρουμε αυτήν την προβολή απευθείας χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε εξωτερικούς πόρους, όπως συμβαίνει στην τρέχουσα εφαρμογή. Δεν έχουμε ορατότητα σχετικά με το πώς θα μοιάζει στην πραγματικότητα αυτή η διεπαφή χρήστη της κάρτας, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ακόμα κι αν δεν σας αρέσει ή αν καταλαμβάνει πολύ χώρο από το παράθυρό σας, μπορείτε να συμπτύξετε την κάρτα και απλώς να την επαναφέρετε στην τρέχουσα εφαρμογή συμβουλής εργαλείου. Αυτή η προτίμηση θα αποθηκευτεί επίσης.

Μια άλλη μικρή αλλά χρήσιμη αλλαγή που κάνει η Microsoft στη γραμμή τύπων του Excel είναι ότι γίνεται πολλαπλών γραμμών με την έννοια ότι θα μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός της με μη αυτόματο τρόπο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γράφετε μια μακροσκελή φόρμουλα και θέλετε να τη μορφοποιήσετε και να την εισάγετε για καλύτερη αναγνωσιμότητα στη γραμμή τύπων. Αυτή η δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη στην έκδοση desktop του Excel.

Και οι δύο αυτές αλλαγές θα είναι γενικά διαθέσιμες κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, αλλά μια δύσκολη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν αναφέρεται ακόμη στον Οδικό Χάρτη του Microsoft 365. Η διεπαφή χρήστη της κάρτας Argument Assistance αναφέρει επί του παρόντος τον ιστό μόνο ως στοχευμένη πλατφόρμα κυκλοφορίας, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα φτάσει και στην έκδοση desktop του Excel κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *