O ασφαλιστικός γίγαντας AON δέχτηκε επίθεση

O ασφαλιστικός γίγαντας AON δέχτηκε επίθεση

Μια πολυεθνική εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας έπεσε η ίδια θύμα επίθεσης hacking το Σαββατοκύριακο. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος ευθύνεται.

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες και ο ασφαλιστικός γίγαντας AON ανέφεραν ότι η επίθεση της 25ης Φεβρουαρίου είχε επηρεάσει έναν «περιορισμένο» αριθμό συστημάτων, αρνούμενοι να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο «δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στις λειτουργίες της εταιρείας». Η έρευνά του θα περιλαμβάνει «τρίτους συμβούλους».

Στη σελίδα λύσεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του ιστότοπού της, η AON προσφέρει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εταιρικής ασφάλειας» για να βοηθήσει τους πελάτες να «προστατέψουν κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία». Η εταιρεία ασχολείται επίσης με ασφάλειες επιχειρήσεων και υγειονομικής περίθαλψης, αντασφάλιση, λύσεις κινδύνου και διαχείριση περιουσίας.

Αναφέροντας για το περιστατικό δήλωσαν : «Στην αντασφάλιση, είναι σύνηθες να λαμβάνουμε αποσπάσματα δεδομένων πελατών άλλων ασφαλιστών όταν αναλαμβάνουμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αυτό καθιστά την AON ελκυστικό στόχο για τους παράγοντες απειλών που συνήθως κλέβουν εταιρικά δεδομένα κατά τη διάρκεια κυβερνοεπιθέσεων».

Με κύκλο εργασιών αξίας 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, η βρετανοαμερικανική εταιρεία απασχολεί 5.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, οποιοσδήποτε από τους οποίους θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση.

Ένας άλλος ασφαλιστικός γίγαντας CNA αναγκάστηκε να πληρώσει λύτρα 40 εκατομμυρίων δολαρίων στο συνδικάτο για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο Evil Corp πέρυσι, αφού διείσδυσε δεδομένα της εταιρείας και απείλησε να τα διαρρεύσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *