Το Reddit απαγορεύει συνδέσμους σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον ιστότοπο

Το Reddit απαγορεύει συνδέσμους σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον ιστότοπο

Το Reddit δεν έχει καταργήσει την παραπληροφόρηση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο κόμβος κοινωνικής δικτύωσης έχει απαγορεύσει συνδέσμους σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το κράτος σε ολόκληρο τον ιστότοπο και για όλους τους χρήστες παγκοσμίως. Ενώ πολλά subreddits έχουν ήδη απαγορεύσει συνδέσμους σε καταστήματα όπως το RT και το Sputnik, αυτό θα κάνει πιο δύσκολη την κοινή χρήση του περιεχομένου οπουδήποτε.

Ο ιστότοπος έχει επίσης απαγορεύσει διαφημίσεις που είτε προέρχονται από τη Ρωσία είτε στοχεύουν τη χώρα. Το Reddit έθεσε πρόσφατα σε καραντίνα το r/Russia subreddit, κρατώντας το μακριά από αναζητήσεις και συστάσεις, ενώ προκάλεσε μια προειδοποίηση στους επισκέπτες.

Το Reddit χαρακτήρισε την κίνηση ως ένδειξη υποστήριξης προς την Ουκρανία. Πρότεινε επίσης ότι αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τον περιορισμό της παραπληροφόρησης, υποστηρίζοντας ότι οι καραντίνες και παρόμοιες πρακτικές δυσχέραιναν τις «συντονισμένες προσπάθειες παραπληροφόρησης» να ριζώσουν.

Αυτό δεν θα εμποδίσει τους αποφασισμένους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο ρωσικών κρατικών μέσων, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν ιστότοπους μεσολάβησης ή να αναδημοσιεύουν άρθρα στις αναρτήσεις τους. Μπορεί επίσης να περιπλέξει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του επίσημου μηνύματος της Ρωσίας, ενώ χρησιμοποιούνται άρθρα που υποστηρίζονται από το κράτος ως σημεία αναφοράς. Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Reddit θα περιόριζε τους συνδέσμους. Μεταξύ της απαγόρευσης από την ΕΕ σε αυτά τα καταστήματα και των καταστολών από τους ηγέτες του κλάδου της τεχνολογίας όπως η Google και Meta, το Reddit αντιμετωπίζει εκτεταμένη πίεση να αναλάβει δράση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *