Η Volvo δοκιμάζει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης EV στη Σουηδία

Η Volvo δοκιμάζει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης EV στη Σουηδία

H Volvo θα θέσει ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης EV στους ρυθμούς της ως μέρος ενός προγράμματος δοκιμής εναλλακτικών επιλογών φόρτισης. Ένας μικρός στόλος ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo XC40 Recharge θα χρησιμοποιηθεί ως ταξί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας σε πιλοτικό πρόγραμμα τριών ετών.

Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασύρματης φόρτισης της Momentum Dynamics. Τα επιθέματα φόρτισης θα είναι ενσωματωμένα στο έδαφος σε δύο πιάτσες ταξί. Η Volvo θα χρησιμοποιήσει κάμερες 360 μοιρών για να βοηθήσει τους οδηγούς να βάλουν τα αυτοκίνητα στη σωστή θέση και όταν βρίσκονται στο σωστό σημείο, οι μπαταρίες των ταξί θα γεμίζουν αυτόματα. Μια εικόνα που κοινοποιήθηκε από την Momentum Dynamics έδειξε ένα EV να φορτίζεται με ρυθμό 41 kW. 

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα βρίσκονται στο δρόμο για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα και αναμένεται να οδηγούνται για πάνω από 100.000 km (62.000 μίλια) ετησίως. Η Volvo λέει ότι αυτή είναι η πρώτη δοκιμή ανθεκτικότητας των ηλεκτρικών ηλεκτρικών της οχημάτων σε εμπορικό περιβάλλον. Η Momentum Dynamics συνεργάστηκε επίσης με την Jaguar για να δοκιμάσει την ασύρματη φόρτιση σε ηλεκτρικά ταξί στη Νορβηγία.

Η ιδέα της οικοδόμησης τεχνολογίας χρέωσης στους δρόμους είναι δύσκολη καινούργιο, αλλά δεν έχει απογειωθεί ακριβώς. Ωστόσο, ερευνητές και μηχανικοί εργάζονται για άλλους τρόπους φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς οδηγούν, οπότε κάποια στιγμή στο μέλλον, οι οδηγοί μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να επισκεφτούν έναν τυπικό σταθμό φόρτισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *