Οι ουκρανικοί ιστότοποι σημείωσαν 10πλάσια αύξηση  επιθέσεων όταν ξεκίνησε η εισβολή

Οι ουκρανικοί ιστότοποι σημείωσαν 10πλάσια αύξηση επιθέσεων όταν ξεκίνησε η εισβολή

Οι εταιρείες ασφάλειας Διαδικτύου έχουν καταγράψει ένα τεράστιο κύμα επιθέσεων εναντίον ουκρανικών ιστοτόπων WordPress από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, με στόχο να καταργήσουν τους ιστότοπους και να προκαλέσουν γενική απογοήτευση.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Wordfence, η οποία προστατεύει 8.320 ιστότοπους WordPress που ανήκουν σε πανεπιστήμια, κυβερνητικές, στρατιωτικές και οντότητες επιβολής του νόμου στην Ουκρανία, αναφέρει ότι κατέγραψε 144.000 επιθέσεις μόνο στις 25 Φεβρουαρίου.

Το επίκεντρο των επιθέσεων φαίνεται να είναι ένα υποσύνολο 376 ακαδημαϊκών ιστότοπων που δέχθηκαν 209.624 επιθέσεις μεταξύ 25 και 27 Φεβρουαρίου.

Αυτό το τεράστιο κύμα συντονισμένων επιθέσεων είχε ως αποτέλεσμα τον συμβιβασμό 30 ιστοτόπων πανεπιστημίων της Ουκρανίας, οι οποίοι ως επί το πλείστον υπέστησαν πλήρη παραμόρφωση και μη διαθεσιμότητα υπηρεσιών.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τον όρο «επίθεση» σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για να υποδείξουμε μια περίπλοκη απόπειρα εκμετάλλευσης. Αυτό δεν περιλαμβάνει απλές επιθέσεις ωμής βίας (προσπάθειες εικασίας σύνδεσης) ή κατανεμημένη κυκλοφορία άρνησης υπηρεσίας», εξηγεί μια ανάρτηση ιστολογίου από το Wordfence.

“Περιλαμβάνει μόνο προσπάθειες εκμετάλλευσης μιας ευπάθειας σε έναν ιστότοπο WordPress-στόχου, οι οποίοι είναι οι ιστότοποι που προστατεύει το Wordfence.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *