Ρώσοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο φοβούνται την απαγόρευση του SWIFT, δεν εμπιστεύονται  την ασφάλεια στα κρυπτονομίσματα

Ρώσοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο φοβούνται την απαγόρευση του SWIFT, δεν εμπιστεύονται την ασφάλεια στα κρυπτονομίσματα

Η έξοδος της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT θα επηρεάσει και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Πολλοί φοβούνται την επιστροφή της χώρας στην οικονομία της σοβιετικής εποχής.

Από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, ένα τσουνάμι αντιμέτρων έπληξε τη χώρα. Ένας γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες απαγόρευσαν τις ρωσικές τράπεζες από τα παγκόσμια συστήματα χρηματοοικονομικών συναλλαγών, SWIFT.

Ενώ η Ρωσία διαθέτει ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμών, το SPFS, η συμμετοχή της είναι σπάνια και απομονωμένη.

Η ρωσική κοινότητα του κυβερνοεγκλήματος συζήτησε τη χρήση κρυπτονομισμάτων για να παρακάμψει τις κυρώσεις και να αντικαταστήσει το ρούβλι, το ρωσικό νόμισμα που έχασε το ένα τρίτο της αξίας του από την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία.

Η ερευνητική ομάδα του Digital Shadows Photon λέει ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ρώσων και διαχειριστών κρυπτονομισμάτων σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι δυνατό να παρακαμφθούν ορισμένες δυτικές κυρώσεις, άλλοι πιστεύουν ότι η διαδικασία είναι δύσκολη.

Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του blockchain παρέχει κάποιο επίπεδο διαφάνειας, τα συστήματα δυσκολεύουν τις οντότητες που υπόκεινται σε κυρώσεις να τα παρακάμψουν.

Είναι πολύ απίθανο να  καταφέρουν οι μέσοι Ρώσοι χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις για κρυπτονομίσματα να παρακάμψουν τους περιορισμούς..

Ακόμα κι αν κάποιοι καταλαβαίνουν την απίστευτη χρήση των κρυπτονομισμάτων, θα είναι δύσκολο να ανταλλάξουν χρήματα  με κρυπτονομίσματα. Πολλά από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα συμμορφωθούν με τις κυρώσεις της Δύσης για να αποφύγουν την αποκοπή τους από τον οικονομικό κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *