H Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook

H Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν μπλοκάρει το Facebook στη χώρα. Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor λέει ότι η κίνηση είναι απάντηση στο κοινωνικό δίκτυο που εμποδίζει την πρόσβαση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο .  H Meta έχει υποβιβάσει περιεχόμενο από ρωσικούς κρατικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στο Facebook και το Instagram σε παγκόσμια βάση επίσης.

Η ρυθμιστική αρχή λέει ότι το Facebook περιόρισε επίσης την πρόσβαση σε λογαριασμούς από άλλους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, κάτι που ισχυρίζεται ότι παραβιάζει τους ρωσικούς νόμους. 

Η Roskomnadzor περιόρισε στο παρελθόν την πρόσβαση στο Facebook. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από τη Meta να σταματήσει τον έλεγχο γεγονότων που δημοσιεύεται από τέσσερα κρατικά μέσα ενημέρωσης και να αφαιρέσει τις ετικέτες που εφάρμοζε στις αναρτήσεις τους στο Facebook, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε.

Άλλες πλατφόρμες τεχνολογίας έχουν μπλοκάρει τα ρωσικά κρατικά καταστήματα ή έχουν κάνει πιο δύσκολη την προβολή του περιεχομένου τους την περασμένη εβδομάδα. Αυτά περιλαμβάνουν το YouTube, Reddit, Spotify και Roku. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ απαγόρευσε RT και Sputnik να μεταδίδονται .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *