Το Android θα σας επιτρέψει σύντομα να αρχειοθετήσετε εφαρμογές για εξοικονόμηση χώρου

Το Android θα σας επιτρέψει σύντομα να αρχειοθετήσετε εφαρμογές για εξοικονόμηση χώρου

Κάποια στιγμή, οι περισσότεροι από εμάς χρειάστηκε να απεγκαταστήσουμε εφαρμογές για να ελευθερώσουμε χώρο στα τηλέφωνά μας. Και ενώ έχει γίνει λιγότερο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή συσκευών που ξεκινούν με 64 GB και 128 GB εσωτερικού χώρου, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά να αναβαθμίσουν τον αποθηκευτικό χώρο στο τηλέφωνό τους. Αλλά με λίγη τύχη, η διαγραφή εφαρμογών στη συσκευή σας Android για την απελευθέρωση χώρου μπορεί να γίνει παρελθόν.

H Google ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα που εκτιμά ότι θα μειώσει τον χώρο που καταλαμβάνουν ορισμένες εφαρμογές κατά περίπου 60 τοις εκατό. Το καλύτερο από όλα είναι ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα επηρεαστούν. Η δυνατότητα ονομάζεται αρχειοθέτηση εφαρμογών και θα φτάσει αργότερα φέτος. Αντί να απεγκαταστήσει πλήρως μια εφαρμογή, αφαιρεί προσωρινά ορισμένα μέρη της και δημιουργεί έναν νέο τύπο πακέτου Android γνωστό ως αρχειοθετημένο APK. Αυτό το πακέτο διατηρεί τα δεδομένα σας μέχρι τη στιγμή που θα επαναφέρετε την εφαρμογή στην προηγούμενη μορφή της.

«Μόλις ξεκινήσει, η αρχειοθέτηση θα προσφέρει μεγάλα οφέλη τόσο στους χρήστες όσο και στους προγραμματιστές. Αντί να απεγκαταστήσουν μια εφαρμογή, οι χρήστες θα μπορούσαν να την «αρχειοθετήσουν» – να ελευθερώσουν χώρο προσωρινά και να μπορούν να ενεργοποιήσουν ξανά την εφαρμογή γρήγορα και εύκολα», δήλωσε η εταιρεία. “Οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από λιγότερες απεγκαταστάσεις και σημαντικά χαμηλότερη τριβή για να επαναλάβουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές.”

Η Google έχει αρχίσει να διαθέτει αρχειοθετημένα APK στους προγραμματιστές ενόψει της κυκλοφορίας της δυνατότητας για καταναλωτές αργότερα αυτό το έτος. Εάν διαθέτετε μια σχετικά πρόσφατη και προηγμένη συσκευή όπως το Galaxy S22, πιθανότατα δεν θα αξιοποιήσετε πολύ την αρχειοθέτηση εφαρμογών, αλλά είναι μια δυνατότητα που θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό όφελος για όσους διαθέτουν συσκευές χαμηλού επιπέδου.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *