Η Ρωσία απαγορεύει το Instagram, μια εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό του Facebook και του Twitter

Η Ρωσία απαγορεύει το Instagram, μια εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό του Facebook και του Twitter

Η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης του Διαδικτύου Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι το Instagram θα απαγορευτεί επίσης στη Ρωσία μία εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter.

Η απόφαση της περασμένης εβδομάδας υποκινήθηκε από το γεγονός ότι η Meta μπλόκαρε τα μέσα ενημέρωσης και πρακτορεία ειδήσεων που μιλούν υπέρ του Κρεμλίνου (π.χ. RIA Novosti, Sputnik και Russia Today) στις πλατφόρμες της.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η απαγόρευση του Instagram έρχεται μετά από αναφορές ότι η μητρική εταιρεία του Instagram, η Meta, αποφάσισε να επιτρέψει εκκλήσεις για βία σε ορισμένες χώρες στο Facebook και το Instagram κατά των Ρώσων εισβολέων και των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

“Όπως γνωρίζετε, στις 11 Μαρτίου, η Meta Platforms Inc. έλαβε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, επιτρέποντας τη δημοσίευση πληροφοριών που περιέχουν εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων πολιτών στα κοινωνικά της δίκτυα Facebook και Instagram”, δήλωσε η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης του Διαδικτύου.

«Στο κοινωνικό δίκτυο Instagram κυκλοφορούν μηνύματα που ενθαρρύνουν και προκαλούν βίαιες ενέργειες κατά των Ρώσων, σε σχέση με τις οποίες η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ζήτησε από την Roskomnadzor να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *