Η Google παρέχει ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών σε χρήστες Android στην Ουκρανία

Η Google παρέχει ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών σε χρήστες Android στην Ουκρανία

H Google εγκαινιάζει ένα σύστημα ειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής σε όλα τα τηλέφωνα Android στην Ουκρανία, για να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην ασφάλεια από τις εισερχόμενες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Η νέα λειτουργία ανακοινώθηκε μέσω ενημέρωσης σε μια ανάρτηση ιστολογίου την 1η Μαρτίου σχετικά με τις ενέργειες που ανέλαβε η Google μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία βασίζονται τώρα σε ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών για να προσπαθήσουν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο», δήλωσε ο Κεντ Γουόκερ, Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Google.

Όπως εξήγησε περαιτέρω ο Walker, το σύστημα προειδοποίησης αεροπορικών επιδρομών που κυκλοφορεί στα τηλέφωνα Android των Ουκρανών «είναι συμπληρωματικό στα υπάρχοντα συστήματα προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής της χώρας» και χρησιμοποιεί πληροφορίες προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής που παρέχονται από την ουκρανική κυβέρνηση.

 Η Google ξεκίνησε την κυκλοφορία αυτού του συστήματος ειδοποιήσεων αεροπορικών επιδρομών στην Ουκρανία, κατόπιν αιτήματος και με τη βοήθεια της κυβέρνησης της χώρας, μέσω των Υπηρεσιών Google Play, της υπηρεσίας Android που χρησιμοποιούσε για την ενημέρωση εφαρμογών από το Google Play.

“Μπορεί να λάβετε μια ειδοποίηση όταν εκδοθεί η ειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής και μια άλλη ειδοποίηση όταν ακυρωθεί η ειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής”, συμβολοσειρές που βρέθηκαν στο APK για τις Υπηρεσίες Google Play  

“Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιεί μόνο την κατά προσέγγιση τοποθεσία της συσκευής σας για την αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με πιθανή αεροπορική επιδρομές. Η Google δεν χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες τοποθεσίας για να σας εντοπίσει ή να σας εντοπίσει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *