Τα προϊόντα Xbox θα είναι 100% ανακυκλώσιμα έως το 2030

Τα προϊόντα Xbox θα είναι 100% ανακυκλώσιμα έως το 2030

Η βιωσιμότητα έχει γίνει σημαντικό θέμα για πολλές μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Η Microsoft παρέχει τακτικά ενημερώσεις για τις προσπάθειές της σε αυτόν τον τομέα και τώρα, έχει αποκαλύψει ορισμένα σχέδια για βιωσιμότητα στα προϊόντα Xbox του μέλλοντος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει ήδη δεσμευτεί να είναι μια εταιρεία μηδενικών αποβλήτων, θετική στο νερό και αρνητική σε άνθρακα έως το 2030 και έχει διευκρινίσει ότι αυτό περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζει τα προϊόντα Xbox της. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό που ο τεχνολογικός γίγαντας του Redmond θα αξιοποιήσει για να πετύχει τους στόχους του έως το 2030.

Τα προϊόντα Xbox θα είναι 100% ανακυκλώσιμα στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έως το 2030. Τα “Προϊόντα” περιλαμβάνουν κονσόλες Xbox , αξεσουάρ και πακέτα. Η Microsoft ισχυρίστηκε ότι οι κονσόλες Xbox Series X|S της έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι είναι 97% ανακυκλώσιμες, σύμφωνα με τις τυπικές αξιολογήσεις. Οι φυσικές δωροκάρτες θα αλλάξουν από πλαστικό σε χαρτόνι ως μέρος αυτής της προσπάθειας.

Η Microsoft αποκάλυψε ότι έχει ήδη ενσωματώσει ένα “βελτιωμένο σύστημα παρακολούθησης ισχύος” σε ορισμένες από τις μονάδες της κονσόλας για να παρέχει τηλεμετρία σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας. Ομοίως, οι κονσόλες Xbox Series S ήταν οι πρώτες που παρουσίασαν ρητίνες ανακυκλωμένες μετά τον καταναλωτή (PCR) στην κατασκευή εξαρτημάτων. Μάλιστα, τουλάχιστον το 28% του βάρους της κονσόλας αποτελείται από αυτές τις ρητίνες. Αυτό παρουσιάστηκε στις κονσόλες Series S στα τέλη του 2021. Ομοίως, τα χειριστήρια Xbox Design Lab αποτελούνται επίσης από 25% ρητίνες, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να το αυξήσει στο 28% έως τον Μάιο του 2022.

Από την πλευρά του λογισμικού, η λειτουργία Εξοικονόμησης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στις κονσόλες Xbox τώρα, καταναλώνει 20 φορές λιγότερη ενέργεια σε κατάσταση αναμονής, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη ενημερώσεων.

Το Xbox Cloud Gaming εξαρτάται από την υποδομή Azure, η οποία θα μετατοπιστεί σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025. Το προσαρμοσμένο υλικό που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία αυτής της υπηρεσίας αξιοποιεί τις ίδιες αρχές σχεδιασμού βιωσιμότητας με τις κανονικές κονσόλες Xbox.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *