Ποιες εταιρίες αναστέλλουν τις πωλήσεις παιχνιδιών  τους στην Ρωσία

Ποιες εταιρίες αναστέλλουν τις πωλήσεις παιχνιδιών τους στην Ρωσία

Μετά από έκκληση του Ουκρανού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Mykhailo Fedorov να σταματήσουν οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στη Ρωσία και τη Λευκορωσία την περασμένη εβδομάδα, η Niantic ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την υποστήριξη για το Pokémon Go σε αυτές τις χώρες. 

Η Niantic λέει ότι οι λήψεις του Pokémon Go έχουν ήδη απενεργοποιηθεί σε αυτές τις περιοχές, με το gameplay να ανασταλεί “σύντομα”. Η κίνηση της Niantic έρχεται εν μέσω ενός κύματος παρόμοιων αποφάσεων από άλλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που αποφάσισαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους ή τις υπηρεσίες σε αυτές τις χώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη του περασμένου μήνα. 

Η Sony έχει ήδη αναστείλει τις πωλήσεις παιχνιδιών και κονσολών στη Ρωσία, με τη Microsoft να διακόπτει όλες τις πωλήσεις στη χώρα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Nintendo απενεργοποίησε τις πωλήσεις ψηφιακών παιχνιδιών στο eShop της αφού απενεργοποίησε τις συναλλαγές σε ρούβλια και πιο πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την αποστολή προϊόντων συμπεριλαμβανομένου του Switch στη χώρα.

Και ενώ ορισμένοι εκδότες παιχνιδιών όπως η Bungie συνεχίζουν να παρέχουν περιορισμένες υπηρεσίες για τους τίτλους της, συνεχίζοντας να υποστηρίζουν τη δωρεάν βασική έκδοση του Destiny 2, οι παίκτες στη Ρωσία δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράζουν περιεχόμενο DLC, καλλυντικά ή ασήμι (στο παιχνίδι του Destiny 2 νόμισμα). Εν τω μεταξύ, άλλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, όπως η Epic, η Ubisoft, η CD Projekt Red, η Take-Two, η EA και άλλες έχουν σταματήσει να πωλούν τα παιχνίδια τους εκεί εντελώς. 

Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσει η αναστολή της υπηρεσίας της Niantic στην περιοχή. Όμως, με την εταιρεία να λαμβάνει αυτή την απόφαση για να ενθαρρύνει μια “ταχεία επίλυση της βίας και του πόνου στην Ουκρανία”, δεν θα συμβεί κανένα διαδικτυακό τέρας που θα συμβεί μέσω του Pokémon Go στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία έως ότου επιτευχθεί κάποιο είδος ειρηνευτικής συμφωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *