Οι χρήστες του Tinder βοηθούν τους Ουκρανούς πρόσφυγες να βρουν καταφύγιο και υποστήριξη

Οι χρήστες του Tinder βοηθούν τους Ουκρανούς πρόσφυγες να βρουν καταφύγιο και υποστήριξη

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, καθιστώντας τη τη χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες όπως η Ρουμανία, ορισμένοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν στραφεί σε ένα απροσδόκητο μέρος για βοήθεια: το Tinder.

Οι New York Times αφηγούνται την ιστορία ενός τέτοιου ατόμου, της Anastasia Tischchenko. Αυτή και η φίλη της Natalia Masechko δημοσίευσαν τα δεινά τους στην εφαρμογή γνωριμιών όταν έφυγαν από το σπίτι τους στο Ivano-Frankivsk, μια πόλη περίπου 230.000 κατοίκων που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, νότια του Lviv.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τίμιοι άνθρωποι στον κόσμο και μερικοί από αυτούς είναι στο Tinder», είπε ο Tischchenko στους The Times. Αυτή είχε δίκιο. Αρκετοί άνθρωποι πήγαν προς στο προφίλ της για να προσφέρουν βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που έφερε τον Tischchenko και τον Masechko σε επαφή με έναν φίλο  ενός φίλου που βρήκε ένα μοναστήρι όπου μπορούσαν να κοιμηθούν και οι δύο ενώ βρίσκονταν στη Siret, μια ρουμανική πόλη στα νότια σύνορα. της Ουκρανίας. «Ήταν πολύ εμπνευσμένο», είπε. Μετά την παραμονή τους στο Siret, η Tischchenko ταξίδεψε στην Πολωνία, ενώ η φίλη της Masechko έμεινε στη Ρουμανία για να βοηθήσει το επόμενο κύμα προσφύγων.

Όπως και ο ίδιος ο πόλεμος, η προσφυγική κρίση έχει χτυπήσει ένα κρίσιμο σημείο καμπής τις τελευταίες ημέρες. Την Παρασκευή, αξιωματούχοι στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, τη Βαρσοβία και την Κρακοβία, δήλωσαν ότι αγωνίζονται να φιλοξενήσουν όλους τους ανθρώπους που έφτασαν στον απόηχο της σύγκρουσης. Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας Rafał Trzaskowski προειδοποίησε ότι «η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε μέρα». Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προειδοποίησε ότι έως και 4 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *