Bridgestone Americas:  επιβεβαίωσε επίθεση ransomware- η συμμορία LockBit διαρρέει δεδομένα

Bridgestone Americas: επιβεβαίωσε επίθεση ransomware- η συμμορία LockBit διαρρέει δεδομένα

Μια κυβερνοεπίθεση στην Bridgestone Americas, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο, έχει δεχτεί επίθεση από την συμμορία ransomware LockBit.

Ο συμμορία ανακοίνωσε ότι θα διαρρεύσει όλα τα δεδομένα που έχουν κλαπεί από την εταιρεία και ξεκίνησε ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο από τρεις ώρες.

Ενεργοποιείται με χρονοδιακόπτη

Η Bridgestorn έχει δεκάδες μονάδες παραγωγής σε όλο τον κόσμο και πάνω από 130.000 υπαλλήλους (τακτικές και συμβατικές), σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας στα τέλη του 2020.

Στις 27 Φεβρουαρίου, η Bridgestone άρχισε να ερευνά «ένα πιθανό περιστατικό ασφάλειας πληροφοριών» που εντοπίστηκε στην πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας.

“Για μεγάλη προσοχή, αποσυνδέσαμε πολλές από τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αναγόμωσης στη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αμερική από το δίκτυό μας για να περιορίσουμε και να αποτρέψουμε τυχόν επιπτώσεις”, δήλωσε Bridgestone σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το περιστατικό μέχρι σήμερα, όταν η συμμορία ransomware LockBit ανέλαβε την επίθεση προσθέτοντας την Bridgestone Americas στη λίστα των θυμάτων τους.

Το LockBit είναι μία από τις πιο ενεργές συμμορίες ransomware σήμερα, στοχεύοντας μεγάλες εταιρείες, μερικές φορές ζητώντας λύτρα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, όπως ήταν και το περίπτωση με την Accenture.

Δεν είναι σαφές ποια δεδομένα έκλεψε η LockBit από την Bridgestone ή πόσο επιζήμια θα ήταν η διαρροή της για την εταιρεία. Τη στιγμή της σύνταξης, η αντίστροφη μέτρηση από τον ηθοποιό για τη δημοσίευση των αρχείων λήγει σε περίπου τρεισήμισι ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *