Apple Patch Day: Διόρθωση κενών ασφαλείας  σε iOS, macOS, iPadOS

Apple Patch Day: Διόρθωση κενών ασφαλείας σε iOS, macOS, iPadOS

Η Apple κυκλοφόρησε τη Δευτέρα διορθώσεις για τουλάχιστον 39 ελαττώματα ασφαλείας στην κορυφαία πλατφόρμα iOS/iPadOS, προειδοποιώντας ότι τα πιο σοβαρά από τα ελαττώματα θα μπορούσαν να εκθέσουν τους χρήστες σε επιθέσεις απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα.

Εκτός από τις βελτιώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος για κινητά, η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις λογισμικού για την αντιμετώπιση τρωτών σημείων ασφαλείας στο macOS (συμπεριλαμβανομένων των Catalina, Big Sur, Monterey), tvOS, WatchOS, iTunes και Xcode.

Τουλάχιστον πέντε από τις 39 τεκμηριωμένες ευπάθειες iOS/iPad θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιθέσεις απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα εάν ένας χρήστης iPhone ανοίξει ένα κακόβουλο αρχείο PDF ή προβάλει κακόβουλο περιεχόμενο ιστού.

Σύμφωνα με μια συμβουλή της Apple, το νεότερο iOS 15.4 και το iPadOS 15.4 αντιμετωπίζουν πολλαπλά ζητήματα ασφάλειας της μνήμης σε διάφορα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του Accelerate Framework, του συχνά στοχευμένου ImageIO και της μηχανής απόδοσης WebKit.

Οι ενημερώσεις iOS και iPadOS διορθώνουν επίσης ελαττώματα καταστροφής μνήμης σε πολλά στοιχεία λογισμικού λειτουργικού συστήματος, όπως το AVEVideoEncoder, το CoreMedia, το FaceTime, τα προγράμματα οδήγησης GPU, το iTunes, το Kernel, το Sandbox, το Siri και η ενημέρωση λογισμικού.

Ο τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε επίσης την Ενημέρωση ασφαλείας 2022-003 (macOS Catalina) και ενημερώσεις κώδικα για το macOS Big Sur και το macOS Monterey.

Κυκλοφόρησαν επίσης ενημερώσεις κώδικα με θέμα την ασφάλεια για τη διόρθωση ελαττωμάτων στο XCode (macOS Monterey 12 και μεταγενέστερα) και στα συστήματα tvOS και WatchOS.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης μια νέα έκδοση του iTunes για Windows για να καλύψει σοβαρές ευπάθειες WebKit και ImageIO.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *