Η Microsoft καταργεί το μπλοκ ενημέρωσης των Windows 11 για τους χρήστες του VirtualBox

Η Microsoft καταργεί το μπλοκ ενημέρωσης των Windows 11 για τους χρήστες του VirtualBox

Η Microsoft αφαίρεσε την τελευταία δέσμευση ασφαλείας των Windows 11 αφού η Oracle αντιμετώπισε ένα γνωστό πρόβλημα του VirtualBox που προκάλεσε σφάλματα και αποτυχίες εκκίνησης της εικονικής μηχανής κατά την εγκατάσταση του Hyper-V ή του Windows Hypervisor.

Οι δεσμεύσεις ασφαλείας εμποδίζουν τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 11 για να προστατεύσουν τα συστήματά τους από πιθανά ζητήματα αναβάθμισης, σε αυτήν την περίπτωση, αστάθεια λογισμικού που προκαλείται από προβλήματα συμβατότητας μεταξύ των Windows και του VirtualBox.

“Η Oracle έχει επιλύσει αυτό το ζήτημα στο VirtualBox 6.1.28 και νεότερες εκδόσεις. Για να καταργήσετε την αναμονή ασφαλείας στη συσκευή σας, θα χρειαστεί να κάνετε ενημέρωση σε VirtualBox 6.1.28 ή μεταγενέστερη έκδοση”, εξήγησε η Microsoft σε μια σημείωση που προστέθηκε στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows μέσω του σαββατοκύριακο.

“Λάβετε υπόψη ότι εάν δεν υπάρχουν άλλες διασφαλίσεις που να επηρεάζουν τη συσκευή σας, μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να προσφερθεί η ενημέρωση στα Windows 11, έκδοση 21H2.”

H Microsoft εφάρμοσε το μπλοκ ενημέρωσης σε όλες τις συσκευές που εκτελούν το Virtualbox από την ημέρα που κυκλοφόρησαν τα Windows 11 μετά από αναφορές χρηστών για προβλήματα συμβατότητας με το λογισμικό εικονικοποίησης της Oracle.

Οι πελάτες που προσπαθούν να ενημερώσουν τα επηρεαζόμενα συστήματα θα λάβουν ένα “VirtualBox. Ο υπολογιστής σας απαιτεί την πιο πρόσφατη έκδοση αυτής της εφαρμογής.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *