Η Ρωσία αντιμετωπίζει κρίση πληροφορικής με μόλις δύο μήνες αποθήκευσης δεδομένων

Η Ρωσία αντιμετωπίζει κρίση πληροφορικής με μόλις δύο μήνες αποθήκευσης δεδομένων

Η Ρωσία αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κρίση αποθήκευσης πληροφορικής μετά την αποχώρηση των δυτικών παρόχων cloud από τη χώρα, αφήνοντας στη Ρωσία μόνο δύο μήνες πριν εξαντληθεί η αποθήκευση δεδομένων.

Η ρωσική κυβέρνηση διερευνά διάφορες λύσεις για την επίλυση αυτού του προβλήματος αποθήκευσης IT, που κυμαίνονται από τη μίσθωση όλων των διαθέσιμων εγχώριων αποθηκευτικών δεδομένων έως την κατάσχεση πόρων πληροφορικής που άφησαν πίσω οι επιχειρήσεις που αποχώρησαν από τη χώρα.

Αυτές οι λύσεις προτάθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Sberbank, MTS, Oxygen, Rostelecom, Atom-Data, Croc και Yandex.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kommersant, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει πηγές που επιβεβαιώνουν αυτή την πρόταση, τα μέρη υπολόγισαν ότι έχουν απομείνει περίπου δύο μήνες πριν εξαντληθεί ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος.

Λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν, όλες οι ρωσικές εταιρείες αναγκάστηκαν να στραφούν σε εγχώριους παρόχους υπηρεσιών αποθήκευσης cloud, αφού οι δυτικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud διέκοψαν τους επιχειρηματικούς δεσμούς τους με τη χώρα.

Για παράδειγμα, οι ανάγκες χωρητικότητας αποθήκευσης τοπικής προέλευσης της ρωσικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας MegaFon πενταπλασιάστηκαν, η MTS δεκαπλασιάστηκε και η VK έπρεπε να αναζητήσει 20% περισσότερους πόρους αποθήκευσης σε μόλις μια εβδομάδα.

Αυτό έχει δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο πρακτικό πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά κέντρα δεδομένων στη Ρωσία για να καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών φορέων. Ως εκ τούτου, απαιτείται μια εθνική λύση για τη ρωσική κρίση αποθήκευσης.

Η Kommersant εξηγεί περαιτέρω ότι η κατάσταση συμπίπτει με τις ανάγκες αποθήκευσης των δημόσιων ρωσικών υπηρεσιών να αυξάνονται εκθετικά λόγω των έργων “έξυπνης πόλης” που περιλαμβάνουν εκτεταμένα συστήματα παρακολούθησης βίντεο και αναγνώρισης προσώπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *