Cyberattack διακόπτει την λειτουργία ιστοσελίδων της ισραηλινής κυβέρνησης

Cyberattack διακόπτει την λειτουργία ιστοσελίδων της ισραηλινής κυβέρνησης

Το Ισραήλ φαίνεται να ανακάμπτει από μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση. Σύμφωνα με τον Haaretz και Kan, οι Amichai Stein επιτιθέμενοι κατέστρεψαν αρκετούς ιστότοπους της ισραηλινής κυβέρνησης το βράδυ της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των υπουργείων υγείας, εσωτερικών, δικαιοσύνης και πρόνοιας. Επηρεάστηκε και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργικού γραφείου. Όλες οι ιστοσελίδες είναι ξανά online, ανέφερε η Εθνική Διεύθυνση Κυβερνοχώρου της χώρας σε δήλωση.

Η κυβέρνηση δεν έχει επισήμως ταυτοποιήσει έναν πιθανό δράστη, αλλά είπε ότι οι τοποθεσίες ήταν θύματα μιας επίθεσης άρνησης υπηρεσίας που τους πλημμύρισε με κίνηση. Η Haaretz ισχυρίστηκαν ότι η κυβερνοεπίθεση στόχευε ιστότοπους με τομέα gov.il και υποψιάζονταν ότι υπεύθυνος ήταν είτε ένας κρατικός παράγοντας είτε ένας «μεγάλος οργανισμός». Η DW σημειώνει ότι μια ομάδα χάκερ που συνδέεται με το Ιράν υποτίθεται ότι πήρε τα εύσημα και ότι αυτό μπορεί να ήταν αντίποινα για μια υποτιθέμενη ισραηλινή επιχείρηση εναντίον μιας ιρανικής πυρηνικής εγκατάστασης. Ωστόσο, κανένα από τα δύο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δεν είναι σαφές εάν αυτή είναι ή όχι η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση εναντίον του Ισραήλ μέχρι σήμερα, όπως είπε μια αμυντική πηγή στη Haaretz. Ωστόσο, το NCF και οι αξιωματούχοι της άμυνας ανησύχησαν αρκετά για να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επανεξετάσουν την πιθανή ζημιά, συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο άλλους βασικούς ιστότοπους και κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Σε αντίθεση με τις επιθέσεις που παρενοχλούσαν τους ιστότοπους της κυβέρνησης της Ουκρανίας πριν από την εισβολή της Ρωσίας, οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας εδώ είναι απίθανο να έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Κατέστησαν δύσκολη την πρόσβαση στους ιστότοπους, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι ένοχοι παραμόρφωσαν ιστότοπους ή παραβίασαν δεδομένα. Ωστόσο, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να επιδεινώσει μια ήδη τεταμένη κατάσταση – έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους στην ιρακινή πόλη Erbil σε μια προφανή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Το Ισραήλ ήταν ήδη σε επιφυλακή και η χώρα είναι γνωστό ότι απαντά στις κυβερνοεπιθέσεις με φυσική δύναμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *